Schiphol: nog geen maatschappijen bekend

LELYSTAD
Schiphol-topman Jos Nijhuijs kan nog steeds niet zeggen welke luchtvaartmaatschappijen interesse hebben om gebruik te maken van Lelystad Airport.

Diverse maatschappijen zijn betrokken bij het ontwerp van de luchthaven, maar volgens Nijhuis duurt het nog tot zeker 2017 voordat bekend wordt wie vanaf Lelystad zal vliegen. Nijhuis spreekt van 'onderhandelingstactiek', al er erkent hij dat 'Lelystad' voor enkele maatschappijen niet interessant is omdat nachtvluchten onmogelijk zijn.

De topman zegt dat niet te voorkomen is dat er maatschappijen naar Lelystad komen, die nu niet van Schiphol gebruik maken. Hun komst naar Flevoland zal Schiphol dus niet ontlasten, terwijl Lelystad Airport daar juist wel voor is bedoeld.


reacties (10)

 • Jos '56

   

  Helemaal mee eens, ik woon hier al 36 jaar en ben ook niet van plan te verhuizen. Over die extra banen, het is nog allemaal koffiedik kijken!! En ook ik heb er mijn twijfels over of het vliegveld een succes wordt.

  reageer
 • Rob

   

  Verhuizen?? Is dat niet de omgekeerde wereld?? Ik woon hier al 30 jaar, en ben geenzins van plan mijn huis te verruilen voor wat werkgelegenheid. En die extra banen worden wel belooft, maar zijn er al een getallen genoemd? De vliegmaatschappijen nemen hun eigen personeel mee, dus het zijn slechts de faciliteiten zoals bagage-afhandeling en winkeltjes waar de banen gecreëerd worden. Bagage-afhandeling (om maar een voorbeeld te noemen) is een lichamelijk intensief beroep en is dus niet erg in trek bij de autochtone bevolking. Mocht het vliegveld een succes worden, wat ik betwijfel, dan is het weer huilie-huilie omdat er weinig Nederlanders aan werk zijn gekomen...

  reageer
 • Matt

   

  De hele regio word er beter van. Komen behoorlijk wat banen bij dus prima ontwikkeling. De mensen die er last van menen te hebben staat het vrij om te verhuizen.

  reageer
 • Tsja

   

  Wordt een flop. Sommigen worden er beter van maar de rest.......

  reageer
 • Swiebertje

   

  Juist, in de mooie berekeningen zijn er nog prachtige tarieven gerekend maar de charters vliegen voor een habbekrats dus gaan echt niet de prijzen van Schiphol betalen. Kortom, dat wordt weer onder de kostprijs net zoals vrijwel alle regionale luchthavens. Zestienhoven(The Hague) is beter bereikbaar dan Lelystad dus kan wel redelijke tarieven vragen en Eindhoven draait winst door vracht.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mark

   

  wat ik bedoel is dat er nu een toneelstuk op wordt gehouden dat de politiek tegen nachtvluchten is. Straks zijn de investeringen gedaan en kunnen ze niet anders dan nachtvluchten toestaan om dit terug te verdienen. Dat bedoel ik met voorspelbaar, en inderdaad ik zit iet te wachten op heel dat vliegveld.

  reageer
 • Inwoner

   

  Nu al de eerste 'salamitactieken' ??

  reageer
 • Rob

   

  McCall herhaalde nog maar eens dat easyJet geen interesse heeft om in de toekomst in Lelystad neer te strijken. Die luchthaven moet vanaf 2018 vakantievluchten van Schiphol gaan overnemen, maar geen enkele luchtvaartmaatschappij staat te trappelen om te verkassen. ''Onze strategie is gericht op grote luchthavens, daar willen onze klanten naartoe'', zei McCall. ''Als je KLM vraagt of ze naar Lelystad willen, dan zeggen ze toch ook nee?'' Volgens de bestuurder zijn drie op de tien passagiers bij easyJet zakelijk op pad. ''Die willen naar Amsterdam en niet naar Lelystad.'' Ook lagere tarieven zullen easyJet niet over de streep trekken. ''Ja, we vliegen goedkoop, maar kosten zijn niet de belangrijkste overweging in de keuze voor bestemmingen. Anders zouden we allang op kleinere luchthavens zitten, aldus de topvrouw. Bron: nu.nl

  reageer
 • Bas

   

  Ja,en? Het is al langer bekend dat er allerlei deals al liggen met maatschappijen. Het gezicht van directeur Bijhuis spreekt boekdelen. Uiteraard wachten de maatschappijen net zo lang om het onderste uit de kan te kunnen krijgen. Lijkt mij logisch

  reageer
 • Mark

   

  let maar op komt er straks niemand naar Lelystad vanwege het ontbreken van nachtvluchten en rara wat wordt de volgende stap. Zo voorspelbaar dit...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert