Duizend huurhuizen erbij in 2018

ALMERE
De gemeente Almere heeft met de woningcorporaties De Alliantie en Goede Stede afgesproken dat er de komende jaren ongeveer duizend betaalbare sociale huurwoningen in Almere bijkomen. Dat is nodig om de wachtlijst met 10.000 actief woningzoekenden in Almere terug te dringen. De zogeheten prestatieafspraken met de corporaties worden woensdag officieel ondertekend.

Het is volgens wethouder Henk Mulder niet gelukt om met Ymere concrete afspraken te maken over het aantal nieuwe huurhuizen. De corporatie heeft volgens Mulder aangegeven weinig investeringsruimte te hebben en rond de 100 woningen te kunnen bouwen. De wethouder vindt dit te weinig en teleurstellend.

Met Goede Stede is afgesproken dat zij 333 sociale huurwoningen bouwen tot en met 2018. De Alliantie wil er rond de 600 neerzetten. Een zogeheten betaalbaar huurhuis kost maximaal 618 euro per maand.

Het aanbod van betaalbare woningen bij Woningnet is op dit moment 35 procent. Dit jaar moet dat stijgen tot de helft van alle woningen die op Woningnet wordt aangeboden. Het uiteindelijke doel is 75 procent in 2018.

reacties (7)

 • Nora

   

  De huurprijzen voor sociale huurwoningen zijn laatste jaar sterk gestegen in Almere met als gevolg dat er geen betaalbare woningen meer beschikbaar zijn voor de minima. Er geldt dan een huurgrens van 586,68 euro voor één- en tweepersoonshuishoudens. Maar kijk je op Woningnet, dan staat er bijna geen huis op in deze prijsklasse. Waardeloos!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Lap jij het geld voor de rest?

  reageer
 • Nn

   

  Die huizen zijn niet bedoeld voor Nederlanders hoor, wat denk je zelf.

  reageer
 • Nico

   

  Snap werkelijk niet waarom Almere consequent deze doelgroep importeert. Wanneer je niets kan, wil of doet ga dan naar NO-Groningen.

  reageer
 • Steven S

   

  Als ze nu stoppen met verkopen van huurhuizen zou het ook wel sneller helpen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Chris

   

  Dit doet mijn bouwvakkers hartje goed :-)

  reageer
 • joop

   

  wauw 1000 woningen erbij. dat is dus 9000 te weinig...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert