Gepeste leerling komt met luchtbuks op school

URK
Een 18-jarige jongen is vorige week op Urk aangehouden nadat hij met een luchtbuks naar school was gekomen. Dat heeft de politie bevestigd.

De jongen ging met het wapen de Visserijschool binnen, naar verluidt omdat hij door andere leerlingen was gepest. De jongen werd door een docent overmeesterd. Volgens de politie had hij in zijn zak ook nog een mes en een stroomstootwapen. De leerling heeft een nacht in de cel doorgebracht. Justitie moet bepalen of hij verder wordt vervolgd.

Een woordvoerder van de Visserijschool bevestigt dat aan het incident het nodige vooraf is gegaan. In overleg met de ouders en de leerling zelf is besloten dat hij niet op de school terugkeert.

reacties (15)

 • the bullied one

   

  deze jongen was de pesterijen zat geloof mij ik kan het weten het drijft je tot waanzin en ik snap de jongen helemaal toch triest dat er wederom eerst wat moet gebeuren voordat er wat aan gedaan woord wanneer is het eens genoeg `

  reageer
 • Nn

   

  Iedereen kan gemakkelijk oordelen en veroordelen maar voor we reageren zouden we moeten weten wat er daadwerkelijk aan de hand is (geweest). Pesten moet zo wie zo gestopt worden laat dat duidelijk zijn.

  reageer
 • jammer dat er niet word verteld hoe het echt is gegaan ik kan me zo ergeren aan die reacties hier op terwijl ze niet weten wat er echt is gebeurt want het echte verhaal ligt veel anders

  reageer
 • Nico

   

  Ik zie dagelijks tal van 'vissers' die lekker alleen zitten te trippen achter de dobber.

  reageer
 • Tja.

   

  Iemand die zo naar school komt is gewoon pissed off. Als dit inderdaad is veroorzaakt door pesten dan mag de school zich ook wel eens achter de oren krabben over hun beleid en uitvoering tav pesten. Wat overigens niet inhoudt dat je deze jongen zijn actie moet goed keuren hier dient een stevige sanctie op te staan maar die horen de pesters ook te krijgen voor hun gedrag.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mike

   

  Iemand die met zo'n arsenaal een school binnenstapt om wraak te nemen heeft duidelijk een persoonlijkheidsprobleem. Lijkt me ook niet helemaal geschikt voor het beroep van visser, want op een schip zit je helemaal op elkaars lip. Ziet zo'n school dat niet?

  reageer
 • .\/\/.

   

  In deze kolommen eventjes oordelen is lekker makkelijk, alle wereldproblemen in luttele regels opgelost. Hatsjikiedee!

  reageer
 • Lol

   

  Haha de 'zogenaamd gepeste ' jongen is al van twee eerdere visserijscholen afgestuurd en is echt niet zo'n fijne jongetje .

  reageer
 • Cornelis

   

  Laat de overheid eens nadenken over de reden waarom hij dit doet. Die jongen hoeft niet van die school af naar mijn mening maar de jongens die hem zijn school hebben dwarsgezeten. Ik vind het abnormaal dat hij met een mes, tazer en een luchtbuks de school inkomt maar nadat ik dit zie snap ik zijn gevoelens van haat wel.

  reageer
 • Carry

   

  en wat gebeurt er met de pesters? Die mogen gewoon hun gang gaan blijkbaar. En dat is het probleem in Nederland. De daders en aanstichters worden niet aangepakt want die zij zo zielig.

  reageer
 • spuitgast

   

  En de pesters blijven lekker op school? Schandalig! Deze jongen uit Den Oever was zo gemotiveerd voor zijn vak dat hij helemaal op Urk naar school ging. Het lijkt mij beter dat die pestkoppen van school moeten. .. maar ja... eerst moeten de vreemden weg....

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ik hoor via via dat het verhaal toch iets anders is? Misschien kunnen zijn klasgenoten hun kant vertellen in de media?

  reageer
 • Swiebertje

   

  Jammer en triest dat het eerst uit de hand moet lopen. Geintjes met viskisten zijn natuurlijk grappig tenzij... ik las dat ze ook al deuken in zijn auto getrapt hadden, dat gaat echt te ver. En nu is de spreekwoordelijke druppel dus in de emmer gekomen en is die gozer de pineut. Terwijl er natuurlijk meer achter steekt en de veroorzakers gewoon hun studie af kunnen ronden.

  reageer
 • de gepeste in de gevangenis en van school af, de pesters komen hier weer mee weg het is hier in Nederland de omgekeerde wereld. Dat moet hier heel gauw verandering in komen.

  reageer
 • Urker

   

  Triest, heel triest! Zo'n gebeurtenis met de Paasgedachte in het achterhoofd. Wat nog erger is, is het feit dat dit niet opmerkelijk is. Vandaag stond er ook weer te lezen van een potje kopschoppen, en te zien, in de regio Rotterdam. Deze jongen studeerde hier gemotiveerd gezien het feit dat hij uit Den Oever komt en dit onderwijs op meerdere plaatsen is te volgen. Gevolg is wel dat deze jongen nu ergens anders zijn opleiding(indien mogelijk) moet voortzetten en de bad guys een reprimande krijgen, and life goes on. Om maar in de maritieme sector te blijven, het lijkt of we ons op een zinkend schip bevinden. De achterliggende vraag:"Waar gaan wij heen".

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert