Biddinghuizen hoopt op betere routes

BIDDINGHUIZEN
Dorpsbelangen Biddinghuizen is teleurgesteld dat het Luchthavenbesluit voor Lelystad Airport is vastgesteld. Dat is de eerste reactie van voorzitter Willem Feiken.

De bewoners hadden wel verwacht dat de uitbreiding van het vliegveld zou doorgaan, maar hoopten dat er meer naar de zorgen van Biddinghuizen zou worden geluisterd. Dorpsbelangen hoopt dat er bij de vaststelling van de definitieve vliegroutes begin 2018 mogelijkheden zijn om die nog meer in het voordeel van Biddinghuizen aan te passen. De organisatie zal zich hiervoor sterk maken.

Volgens staatssecretaris Wilma Mansveld wordt het dorp in de nu voorgestelde routes zo veel mogelijk ontzien. Na de ingebruikname van de luchthaven zal in de praktijk worden getest of verbeteringen mogelijk zijn.

reacties (7)

 • Hannes

   

  Voormalig topman Peter Hofman van de KLM geeft een heel andere mening. Het kan nog een andere wending krijgen.

  reageer
 • Herbert

   

  Zelfs al zouden er nog nieuwe routes komen, wat ik niet verwacht, dan nog mag er in veel gevallen van afgeweken worden om wille van veilig, ordelijk en vlot verloop van het verkeer. Feitelijk heb je nu een theorie die nog in praktijk moet komen.

  reageer
 • Kees

   

  Het is toch logisch dat vliegtuigen daar vliegen waar mensen er het minst last van hebben? Dus eerder over een dorp dan over een stad.

  reageer
 • Johan B

   

  Ja, aardig volkje. Net als die lui die allemaal voor drie tientjes naar Barcelona en weer terug willen vliegen. En net als al die stedelingen in Flevoland die zo blij zijn met die luchthaven en vooral zo blij dat die vliegtuigen niet over hun stad gaat vliegen maar wel over Bhz of Zeewolde. Hoezo dan: ikke ikke etc?!?

  reageer
 • Tamara

   

  Precies ikke ikke en de rest kan.... precies! Aardig volkje

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ilse

   

  Ja, en waarom niet? Ik ben blij dat die vliegtuigen niet over mijn hoofd heen komen. En als dat dan dus betekent dat ze wel over een andermans hoofd heen gaan dan is dat lullig, maar dat vind ik nog steeds een betere oplossing dan over mijn hoofd. Zo werkt het toch gewoon?

  reageer
 • Antje

   

  Beter, wil zeggen bij een ander.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert