Windmolenplan verdeeld in vier gebieden

FLEVOLAND
Een gezamenlijk windmolenplan voor Lelystad, Zeewolde en Dronten is niet meer mogelijk. Daarom is het plan nu opgedeeld in vier verschillende gebieden. Daarnaast komt er een apart plan voor de molens bij de Houtribdijk. Dat laat de provincie weten.

Bij het tot stand komen van een gezamenlijk plan voor heel Zuidelijk Flevoland kwamen volgens de provincie teveel problemen naar boven. Zo stapte een aantal windmoleneigenaren in Dronten uit het overleg en was er discussie over de locaties voor de nieuwe windmolens. Dat is opgelost door het gebied en het plan op te delen. Ieder gebied krijgt dan een eigen regelgeving en een eigen tijdsplanning. Daardoor hoeft Zeewolde bijvoorbeeld niet meer te wachten op de andere gemeenten voor de start van het saneringsplan.

Het is de bedoeling dat oude windmolens verspreid over het landschap weggehaald worden. Daar komen nieuwe windmolens met meer vermogen voor terug en die worden zoveel mogelijk op één lijn geplaatst.

reacties (3)

 • Hendrik Jan

   

  Dan wordt er niet gesaneerd dunkt mij,levensduur van de molens is zomaar 30 jaar.

  reageer
 • willem

   

  We kunnen beter de Provincie opdelen

  reageer
 • Andreeee

   

  We mogen toch hopen dat het saneren op kosten van de eigenaren gaat gebeuren en niet door de gemeenschap hoeft te worden betaald.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert