Adviseur voor aanpak problemen Stadshart

LELYSTAD
Er komt een onafhankelijk deskundige om de problemen in het Stadshart van Lelystad aan te pakken. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond unaniem besloten.

Het stadsbestuur moet alle partijen in het winkelcentrum betrekken bij gesprekken om gezamenlijk een oplossing te vinden voor de problemen die er spelen. Het Stadshart van Lelystad kampt al jaren met leegstand en gebrek aan levendigheid.

De onafhankelijk deskundige moet de gemeente, winkeliers en de eigenaren adviseren hoe het anders kan. De adviseur kost ongeveer 60.000 euro. Dat bedrag wordt door de drie partijen betaald. Voor de zomer moet het plan van aanpak klaar zijn.

reacties (23)

 • Barbara

   

  Vertel me hoe je gewenst bent behandeld te worden.

  reageer
 • Barbara

   

  Onzin!

  reageer
 • Joke

   

  Lieve Barbie, gaarne eenvoudig reageren naar mij, ben een eenvoudig mens.

  reageer
 • Anne

   

  alle winkels naar de kust? Niet iedereen heeft een auto hoor bovendien wonen in het centrum veel ouderen waarvan velen slecht ter been. Ook aan anderen denken dus!

  reageer
 • nummer 4. De mentaliteit van veel Lelystedelingen. Veel zeuren, weinig zelf willen ondernemen, nooit goed al bestraten ze met gouden tegels. Veel werkloosheid en weinig te besteden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Laat @Joke dan nog steeds toe dat een jarenlange harteloze omgang met dat stadshart niets heeft opgeleverd? Een serieuze cardioloog zou niet meer weten welke operatie hij nu nog bij zijn hartpatiënt uit zou kunnen voeren...

  reageer
 • Ingrid

   

  Een van de redenen voor een gemeente om een externe aan te trekken is vaak om de schijn van partijdigheid te vermijden. Dit is geen kwestie van onmacht; er zitten vaak meerdere kanten aan.

  reageer
 • Hans

   

  Een onafhankelijk adviseur? meeuwenpolitiek schreeuwen over hoe het zou moeten, strijken teveel geld op, verschijten de hele boel en vliegen weg naar de volgende gemeente en Lelystad zit met niks. Problemen zijn bekend daar heb je geen adviseur voor nodig! Daag de adviseur uit door te werken op no cure no pay basis! zeker weten dat hij zijn best zal doen en met een realistich plan zou komen! Durf als gemeente dit te vragen en alleen de echte adviseur zal deze uitdaging aaangaan. De grote groep ZZP "meeuwen politiek" prutsers zal niet durven. Zo scheid je het kaf van het koren.

  reageer
 • haha

   

  Het is wel degelijk een voorstel van CDA en GL alleen nu het bedrag er zo hard bijstaat willen ze ineens geen verantwoordelijkheid meer ervoor nemen. Typisch politiek! en dan vreemd vinden dat de nederlandse bevolking geen geloof meer heeft in de politiek??

  reageer
 • Lelystedeling

   

  De kennis van zaken is bij de raad, college en ambtenaren is niet aanwezig. Al jaren is dat mis gegaan met adviseurs en eigen mensen. Ed Rentenaar, nu wethouder, heeft als ambtenaar ook verprutst. .

  reageer
 • sjon

   

  Hebben ze geen ambtenaren in dienst die dergelijke zaken kunnen oppakken. Als dat zo is, waar heb je dan nog wel ambtenaren voor nodig? Mogen die achter het bureau achterover leunen? Ik vind het te gek voor woorden, dat ze niet intern voorstellen ter tafel kunnen brengen. Een ambtenaar met enige pit zou dit niet nemen, en direct opstappen.

  reageer
 • Bernhard

   

  1- april mop

  reageer
 • Joke

   

  U bent zo met elkaar een gezellig stel met hart voor uw stad.

  reageer
 • Barbara

   

  Onafhankelijk adviseur zoeken is zoveelste teken van onmacht, en des te meer partijen er deel gaan nemen hoe verwarder de situatie zich zal ontpoppen. Betrokken ego's willen immers hun gelijk krijgen, zeker nu er voor alle partijen tamelijk veel geld mee gemoeid gaat. Wethouder heeft lief stemmetje, maar de onkunde en tegelijkertijd de dwang die achter alle "zeg maar's he" opborrelt vreest het ergste. Je kan je als besturende Gemeente niet eeuwig blijven schuilen. Ook niet achter het zoveelste Masterplan.

  reageer
 • Hendrik

   

  Bericht klopt inderdaad niet. GrLi/CDA hebben helemaal niet voorgesteld een extern deskundige aan te trekken, dat heet het college gedaan. Hier worden twee dingen door elkaar gehaald.

  reageer
 • Wolverine

   

  Is niks wordt niks zolang het parkeren duur is,en als voetganger moet oppassen dat jongelui die links en recht je bijna voor je sokken fietsen en kwaad worden dat je ze niet opzij gaat voor ze,raar fietsen waar winkelend publiek loopt.

  reageer
 • raadsvolger

   

  Op voorhand ging men gisteravond maar alvast debatteren over de evenemententerreinen in het centrum ( locatie A,B,C,D,E) en het inrichten van een parkeerlokatie op locatie Noord tussen BCC en Station van een parkeergeldvrijgebied alleen bestemd voor campers om niet inwoners naar het centrum te lokken. Kom ik als Lelystedeling toch ook naar het centrum met mijn camper en parkeer deze ook op deze zone. Zo bespaar ik enkele tientallen euro's per maand.

  reageer
 • Har(d)t voor Lelystad

   

  Dit is onjuiste berichtgeving die rectificatie rechtvaardigt. Het voorstel t.a.v. de onafhankelijke deskundige is onderdeel van collegevoorstel en komt niet uit het initiatiefvoorstel CDA en GL.

  reageer
 • Dirk

   

  Onvoorstelbaar dat er 60K nodig is voor een non-discussie. De nieuwe werkelijkheid wil men maar niet erkennen. Het stadshart moet kleiner en heeft een positieve update nodig (slopen dus!). Alle winkelactiviteiten naar de kust (waarbij opgemerkt dat detailhandel in de toekomst meer en meer webbased zal zijn). Het enige dat het stadshart nodig heeft is kwalitatieve horeca met terrassen aansluitend op het theater als uitgaansgebied en recreatieve trekker. Overigens kan ook alles naar de kust, dan wordt de aanleiding om een echt strand aan te leggen ook een sluitende businesscase. Lelystad is voorzien van uitstekende wijkcentra met voldoende voorzieningen. Kansen benutten en keuzes maken daar draait het om. Uit de emotie van de winkeliers en vastgoedeigenaren!

  reageer
 • Sanne

   

  OFL verwart hier het collegevoorstel voor een deskundige met het Initiatief Raadsvoorstel van GL/CDA voor integrale aanpak van het Stadshart. Beetje slordig...

  reageer
 • JK

   

  Ik kan zo ook wel in 1 klap zeggen wat er mis is in het stadhart: 1: De parkeer tarieven zijn vrij hoog voor wat de stad te bieden heeft. 2: Leegstand? komt ook zeer zeker door de belachelijk hoge huur kosten. 3: Amper of geen stads activiteiten waar de winkels bij betrokken zijn. en zo kunnen we nog wel even door gaan...

  reageer
 • Pepe

   

  Geen half jaar werk, drie maanden prutsen. Zal weer vriendjes dienst worden.

  reageer
 • KC

   

  Goed plan, maar het is de zoveelste advieseur die ook nog eens 60.000 euro kost voor een half jaar werk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert