Ymere vindt kritiek wethouder niet terecht

ALMERE
De kritiek van de Almeerse wethouder Henk Mulder op woningcorporatie Ymere is niet terecht. Dat zegt Harry Platte, regiomanager bij Ymere.

De drie woningcorporaties in Almere tekenden woensdag prestatieafspraken voor de komende jaren met de gemeente. De Alliantie en GoedeStede willen de voorraad goedkope huurhuizen met zo'n duizend laten toenemen. Het bod van Ymere was 170 woningen. Wethouder Mulder vond dat zo teleurstellend dat er op dat punt geen deal is met Ymere.

Regiomanager Platte vindt de keuzes van Ymere goed te verdedigen. De woningcorporatie kiest voor de beloofde renovatie in De Wierden in Almere Haven en bij Ymere stijgt de huurprijs minder hard voor de laagste inkomens.

reacties (3)

 • Nico

   

  Kan Ymere niet gedwongen worden haar woningbezit af te staan aan de andere partijen? Ymere is geen blok aan het been meer maar een regelrechte ramp voor de Almeerse samenleving.

  reageer
 • Hannes

   

  Duidelijk dat Ymere de ontwikkeling van de Floriade afwacht.Die pot nu zijn vermogen op.

  reageer
 • richard

   

  Nou als ymere nou eens de bestaande huur woningen nou huur laten en niet in de verkoop doen. En hoezo de huuniet voot de minder inkomems laten stijgen nou onze huur is afgelopen jaat met 50 euro omhoog gegaanndus wat niet stijgen. Ik moet nu dus krom gaan liggen om alleen me huur te kunnen betalen en dat voor een drie kamer woning.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert