Gangsterduo veroordeeld tot 16 en 12 jaar cel

LELYSTAD
Het criminele duo dat onder meer een vrouw uit Meppel heeft ontvoerd en heeft achtergelaten in een bos bij Lelystad is veroordeeld tot 16 en 12 jaar cel. Het Openbaar ministerie had 16 jaar en 14 jaar cel geëist.

De vrouw werd in haar eigen huis twee keer neergestoken. Haar grote bloedvaten werden net niet geraakt. Het slachtoffer werd uiteindelijk in haar eigen auto gestopt en in de Oostvaardersplassen gedumpt. Een boswachter vond haar.

Het tweetal pleegde een hele reeks misdaden in noorden en oosten van Nederland. Daarbij werden mensen vastgebonden, neergeschoten en ontvoerd.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  De strafmaat wordt niet bepaald door jouw verontwaardiging, en is in het Nederlandse stelsel geen wraak. Vandaar.

  reageer
 • Bas

   

  Gaat mij om de arrogantie en onbenulligheid om onder de strafeis te gaan zitten met dit soort tuig. Duidelijk weer een rechter die totaal de verkeerde plek zit

  reageer
 • Anna

   

  Sorry hoor maar voor de angst die ze gezaaid hebben en de levens die ze vernield hebben vind ik het wel zeker een lachertje. Ze toonden totaal geen berouw en staan over 10 jaar max weer in onze maatschappij. Kunnen ze fijn op nog redelijk jonge leeftijd verder terwijl hun slachtoffers levenslang hebben.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Uitgaande van tweederde van 16 en twaalf jaar hebben we het dus over effectief zo'n 10 en 8 jaar gevangenis. Ze hebben het verdiend, dus we hoeven er geen medelijden mee te hebben, maar dat is nog steeds een hele lange tijd. En zeker geen lachertje in ieder geval.

  reageer
 • Anna

   

  Alles is mogelijk in Nederland. Straf is echt een lachertje.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Wat idioot om zulk gevaarlijke mensen 2 jaar minder straf gegeven dan geëist. Bizar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert