PvdA betreurt einde startersbeurs

ALMERE
De PvdA in Almere vindt het jammer dat jongeren geen gebruik meer kunnen maken van de Startersbeurs. De politieke partij heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Startersbeurzen zijn bedoeld voor jongeren met een mbo-, hbo- of wo-diploma, die geen werk kunnen vinden. Zij krijgen een vergoeding van 500 euro en kunnen dan bij een werkgever ervaring opdoen. De werkgever hoeft geen salaris te betalen, maar moet wel 100 euro per maand geven om cursussen te volgen.

Almere is net als de gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Urk in januari gestopt met de startersbeurzen. Eind vorig jaar was iets meer dan de helft van de 120 beschikbare beurzen in Flevoland gebruikt.

reacties (1)

  • Ilse

     

    Gelukkig maar. Nare ervaringen mee. Werkgevers zijn op dit moment massaal aan het shoppen naar zo goedkoop mogelijke arbeidskrachten. Het is gewoon oneerlijke concurrentie. Ik snap best dat jonge mensen een kans moeten hebben op de arbeidsmarkt. Maar niet als dit ten koste gaat van een ander die op deze manier geen kans meer hebben op een eerlijke manier. Want een jonge man met een jaar of 5 werkervaring wordt niet meer aangenomen omdat er nu allerlei loonsubsidies zijn voor jongeren, ouderen, zieken, gehandicapten en langdurig werklozen. Dus hij moet eerst mank gaan lopen of 2 jaar steun trekken voor hij weer wordt aangenomen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert