Plan om meer te fietsen in polder

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder wil dat er meer gefietst wordt. Dat staat in het plan 'De fietspionier in de Polder'.

Zo moet het veiliger worden om in Emmeloord en de dorpen te fietsen. En niet alleen de inwoners moeten meer kilometers maken, ook toeristen moeten het aantrekkelijk vinden om in Noordoostpolder te fietsen.

Uiteindelijk wil Noordoostpolder de best scorende fietsgemeente van Flevoland worden. Voor de uitvoering van het plan wordt minimaal 215.000 euro uitgetrokken. Dat geld is voor onderhoud en verbetering van de huidige fietspaden en een promotiecampagne. De gemeenteraad moet zich nog buigen over het plan.

reacties (8)

 • Herman

   

  Het geld is voor onderhoud EN verbeteringen. Door de fietspaden te verbeteren wil men het fietsen promoten. Wat heeft dat met speeltuinen te maken? U haalt echt twee dingen door elkaar.

  reageer
 • sjon

   

  Als het ambtelijk apparaat het voorbeeld nu eens gaat geven. Dan zien wij binnenkort veel minder geparkeerde auto,s bij het stadhuis. Volgens mij komt elke ambtenaar nu met een auto, anders kan ik de overvolle parkeerplaats niet verklaren. Wel zie je dat veel ambtenaren vrijdags op de fiets komen, want dan staat het half vol, of heeft men dan vrij?? Dus begin bij u zelf...eert gij begint......

  reageer
 • Bedrogen??

   

  Inderdaad onderhoud hoort uit de onderbudget betaalt te worden. Het is ongehoord om met geraffineerde bedenksels extra budget te parkeren te koste van kinderen (zoals o.a. de VVD in de afgelopen raadsvergadering liet zien bij de ouderbijdrage) Juist voor promotie mag je afvragen wie gaat hiermee aan de haal? De promotie van de Noordoostpolder komt verdraait hypocriet aan de orde.Neem o.a. het bezoekers centrum windmolens dan discuseert men bijna de hele avond in de raad wat is een weekend.En of deze wel open kan op zondag.Dat noemt men promotiecampagne. Via de achterdeur gelden vrij maken voor z.g.n. Promotie activiteiten sinds de VVV gesloten is ,geeft blijkbaar een lucratieve reden om zo geargumenteerd slinks geld te oormerken.Geef de watertoren een bestemming juist in dit kader??Maak daar een infocentra!! Met mensen die geen werkplek kunnen vinden.In samenwerking met het busstation en fietsenstalling.

  reageer
 • Merkwaardig gegoochel met geld.

   

  Helaas staat het nog niet vast omdat het aan de raad voorgesteld moet worden. Inderdaad je kunt veronderstellen dat onderhoud aan de fietspaden een reguliere post is in de begroting.(dus een gereserveerd bedrag wat terug keert in een meer jaren begroting) Nu dit voorstel als een promotie item gebruikt wordt veronderstellen we dat er meer geld nodig is dan alleen wat op de begroting behoort te staan.Dus de speeltuin wordt opgeofferd Voor Promotie??

  reageer
 • frits

   

  De Noordoostpolder is ooit ontworpen als centrumplaats met dorpen op fietsafstand eromheen. Met de elektrische fiets is dat nog logischer. Goed voorstel dus. Daarnaast is de kans groot dat de provincie op de buslijnen gaat bezuinigen. Wel is de vraag waarom de fietspaden de afgelopen jaren blijkbaar zo slecht onderhouden zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Herman

   

  Het geld is voor onderhoud en verbeteringen van fietspaden. Daar kun je toch geen speeltuintjes van onderhouden? Dan gebeurt er nl. niks aan de fietspaden. Je zegt toch ook niet: doe maar wat minder lantaarnpalen en besteed dat aan speeltuinen?

  reageer
 • Merkwaardig gegoochel met geld.

   

  Fiets hem erin zou ik zeggen met enige siniscme . Speeltuintjes opdoeken waarom? Nalatig Onderhoud aan de fietspaden met een glad voorstel over een andere boeg gooien .Met een groots plan 215000 euro inpalmen wel erg doorzichtig.Het geld blijkt er wel te zijn om dergelijke plannen te maken. Grootse plannen met verdrietige kinderen dat zijn de grijze boze bollen uit de pionierstijd statig op de fiets misschien 1 keer per jaar door de polder. De tijd staat stil !!Promotie ?? Immers de VVV is weg gesaneerd ,wel slim bedacht.

  reageer
 • joep

   

  Laat ze bij hunzelf beginnen dan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert