Leefbaar Almere wil nieuwjaarsreceptie in stadhuis met gratis bier

ALMERE
Leefbaar Almere wil dat de nieuwjaarsreceptie van de gemeente voortaan in het stadhuis wordt gehouden in plaats van in de Stadsschouwburg. De partij dient volgende week tijdens de Politieke Markt daarvoor een motie in.

Leefbaar vindt dat de receptie toegankelijk moet zijn voor mensen die zomaar binnen willen lopen. Nu is er volgens de partij een deftige sfeer en dat moet meer huiskamer-achtig worden. Ook moeten Almeerse groepen en maatschappelijke organisaties in kraampjes laten zien wat ze doen. De partij eindigt de motie met de oproep dat het bier gratis moet zijn.

In 2012 wilde Leefbaar ook al dat de receptie in het stadhuis zou plaatsvinden en anders van opzet werd. Maar een meerderheid van de raad voelde toen niks voor dat voorstel.Volgens fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV maakt deze motie Leefbaar tot een clowneske partij.reacties (19)

 • -Z-

   

  Als de bestaande receptie wordt afgeschaft is dat al winst. Inderdaad bezocht door enkel steeds dezelfde netwerkers en gekende gezichten, omdat die zich onderling wel thuis voelen in zon kille kale setting als de Kunstlinie is. Wat dit nieuwe concept betreft: Leefbaar Almere laat weer zien dat je consequent inconsequent kunt zijn.

  reageer
 • Frenky

   

  present!

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Snert hoort bij de nieuwjaarsduik, althans dat maakt een worstfabriek ervan. Bij een receptie hoort drank, ik kan me ook niet voorstellen dat je voorheen er wel voor moest betalen. Dus weer een geweldig idee van de PVV *not*.

  reageer
 • Ab

   

  Saaie vertoning. Geld kan beter gestoken worden in de leefbaarheid van het stadscentrum.

  reageer
 • Karel

   

  Beetje late 1 aprilgrap.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • PNO

   

  Dat bier is net zo gratis als 'gratis parkeren', en 'gratis openbaar vervoer'. Uiteindelijk krijg je als burger toch de rekening, ook al heb je niet gedronken, geparkeerd of met de bus gereden - en die is nog hoger ook.

  reageer
 • cees

   

  Iedereen heeft het over de frame gratis bier. Terwijl de motie gaat over een eenvoudiger en goedkopere en minder elitaire nieuwjaarsreceptie.

  reageer
 • cees

   

  Het gaat hier ook over gratis bier voor de burger

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist. In Lelystad gaat dit al jaren zo. Bij binnenkomst een kopje koffie of thee met een petitfourtje, een aantal consumptiebonnen en er worden hapjes rond gedeeld. Daar naast zijn er optredens van plaatselijke amateurs en groepen. Echt voor de Lelystedelingen.

  reageer
 • Poe

   

  Minder betutteling voor de burger ja, dat versta ik gratis bier voor de raadsleden niet onder. Helemaal koekwaus

  reageer
 • Faerie

   

  Pfff kom op mensen, tis een nieuwsjaarsreceptie, mag toch wel een drankje bij, fris of biertje of wijntje. Hapje... Iedereen roept overal 'minder betutteling', maar wel lopen tutten over een biertje...

  reageer
 • J.J.

   

  De heer Van Duijn is van het padje geraakt! In de radio interview van vandaag zegt hij dat de gewone Almeerders nooit naar het gebouw van de Kunstlinie zullen komen en dat zijn partij daarom de Nieuwjaarsreceptie vanaf 2016 naar het Stadhuis wil verplaatsen. Maar tijden de Politieke Markt gisteren vertelt de heer Van Duijn dat zijn partij klakkeloos instemt met de verbouwing van die De Kunstlinie. Let op, het gaat hier om een verbouwing van een paar miljoen en daar is de heer Van Duijn voorstander van ongeacht het feit dat de inhoud van dat plan vaag is. Zijn letterlijke uitspraak was: "De inhoud vind ik niet zo belangrijk." Samenvatting: Leefbaar Almere gelooft nu al niet dat de Kunstlinie na de verbouwing van 3,5 miljoen voor de gewone Almeerders bestemd zal zijn en wil vanaf 2016 minstens 1 dag per jaar met een eigen borrelhok in het Stadhuis kunnen pronken zodat hun coalitiegenoten van VVD op alle andere dagen van het jaar in het elitaire gebouw aan het Weerwater kunnen blijven borrelen.

  reageer
 • De ingeweide

   

  Tja, tipsy leefbaar. Maar het is al maanden terug deze receptie. Komen ze er nu achter dat ze in de in de Schouwburg waren en niet op het gemeentehuis. Ik denk dat ze op de fractie vergadering te veel bier drinken en daarom achteraf (na uitslapen) pas op het idee komen dat ze iets fout doen. Zou Frits te veel bier op hebben dat hij ruim 3 mio in de schouwburg wil steken? Overigens dacht de SP ook al dat Nico v D een glaasje te veel op had na lezen van zijn motie. Maar wel een gezellige fractie op deze manier.

  reageer
 • Kaassie

   

  goed plan. Om het helemaal af te maken: ook gratis bitterballen

  reageer
 • Ab

   

  Frits zit zeker al aan het bier. Kan toch niet, bier schenken.

  reageer
 • koos

   

  wat een treurigheid. fris zou gratis moeten zijn, alcohol niet. echt een verkeerd signaal.

  reageer
 • Sjors

   

  Ze kunnen beter gratis joints en XTC verstrekken dat is minder schadelijk dan alcohol.

  reageer
 • Raymond

   

  Helemaal afschaffen zou nog beter zijn. Waar dient die receptie toe?

  reageer
 • Faerie

   

  Frits, ik wil graag ook gratis wijn dan. Bier is niet mijn ding. Zonder gein is het een goed plan. (als er maar wel gebruik wordt gemaakt van consumptiebonnen, zodat het geen dronken bedoening wordt). Laat het inderdaad meer aansluiten op inwoners, niet op elite. Maak het meer toegankelijk en inderdaad informatief. Waarom moet de PVV nu weer gaan lopen zeuren. Die zeurt alleen maar over anderen, maar doet zelf niks. Is ook typisch voor hun achterban overigens. Lijkt me dat dit plan gewoon zo geaccepteerd moet worden. Past ook meteen bij het feit dat er dan een nieuwe burgemeester is dan die mede met input van bewoners is gekozen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert