Vertraging tijdens avondspits na ongevallen op A6

FLEVOLAND
Verkeer op de A6 tussen Almere en Lelystad heeft vrijdagmiddag veel vertraging ondervonden door twee ongevallen. In de richting van Lelystad ontstond hierdoor een file die volgens Rijkswaterstaat op het hoogtepunt 11 kilometer lang was.

De problemen ontstonden rond 15.00 uur, toen ter hoogte van parkeerplaats De Lepelaar drie auto's op elkaar botsten en het verkeer tot stilstand kwam. Tijdens de opruimwerkzaamheden gebeurde in de ontstane file opnieuw een ongeval. In totaal waren bij de ongevallen volgens de politie zeven auto's betrokken. Tenminste een inzittende is naar het ziekenhuis gebracht.

In verband met politieonderzoek en opruimwerkzaamheden waren geruime tijd twee rijstroken afgesloten. Verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Rond 17.00 uur werd de weg weer vrijgegeven en kwam het verkeer weer op gang.

reacties (22)

 • Dick

   

  Ik ook niet. (maar doe het stiekem toch).

  reageer
 • Jan

   

  Als er maar een paar vrachtwagens op de rechterbaan rijden loopt het inderdaad regelmatig op de linkerbaan vast of de trucks elkaar nou inhalen of niet. Hele volksstammen blijven in colonne op de linkerbaan rijden omdat ze bang zijn/lijken om weer naar rechts te moeten en als er ook maar eentje remt gaat de rest er in harmonicaverband achteraan in de remmen totdat de laatste vol in de ankers moet. Ik zie het regelmatig in de avondspits tussen Lelystad en de Ketelbrug, geen truck op links maar toch rijden ze daar soms ineens 90, ik op een bijna lege rechterbaan heb alle ruimte om 110 te rijden....(maar ja, je mag niet rechts inhalen.....)

  reageer
 • Dennis

   

  Zullen we het er maar op houden dat afstand houden hier weer het grootste probleem is. Het maakt niet uit of je 90 of 180 rijd, zolang je afstand houd is er niks aan de weg. Haast is de grootste stress factor, en onnodig links hangen. Heb nu al diverse keren, rustig op de cruise achter een vrachtwagen, een hele file op de rechter baan voorbij gereden. Hoogste tijd om wakker te worden en gewoon rustig je verantwoording te nemen op de weg.

  reageer
 • Dick

   

  Job, Wegsignalering werkt altijd reactief, nooit pro actief. Daarom maakt wegsignalering een situatie eerder erger dan beter. Hoe vaak ik nog 50 boven de weg zie staan terwijl het allan weer lekker doorrijdt en 70 terwijl het gewoon stil staat. Nee wegsignalering is onzin. Nee het rijgedrag van mensen is het probleem op de weg. Met 100 een vrachtwagen inhalen, knippertje uit en naar links zonder voorrang te verlenen op het achteropkomende verkeer (terwijl dat WEL moet), linksplakkers die niet doorrijden, en inderdaag in paniek op de rem trappen als we over een heuvel heenkomen, terwijl we elke dag over die heuvel heen komen en weten dat er niets aan de hand is. Op drie meter van je voorganger zitten. Daar verandert wegsignalering helemaal NIETS aan. En na 15:00 130km/u, ja kan prima. Als je maar uit je doppen blijft kijken. Alleen kijkt het gemiddelde fossiel in een auto niet verder voor zich dan het embleem van zijn auto. En spiegelen is al helemaal uit den boze. Nee het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn.

  reageer
 • keeze

   

  Er hoeven ook maar een paar vrachtwagens te rijden en het loopt al vast. Gaan deze elkaar inhalen dan is helemaal in de ankers. Het werkt gewoon niet op een tweebaanswegsnelweg met vrachtwagens. Rijd hier elke dag overheen,en je ziet er gewoon tegenop om de a6 op te rijden als je uit Amsterdam komt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • FC Berndt

   

  Hoog tijd dat dat signalering komt. Afstand houden is natuurlijk niet de realiteit omdat het soms erg druk is en je nooit afstand kunt houden ook al wil je dat. Je komt vaak voor de afslag Lelystad plotseling tot stilstand. Kun je wel jaren gaan onderzoeken wat de reden is maar dat lijkt me wel eens duidelijk na alle gebeurtenissen van afgelopen tijd.

  reageer
 • Job

   

  Wegsignalering kan nooit onzin zijn. Grote delen van de snelwegen zijn er van voorzien. Als het onzin was, had Rijkswaterstaat hier nooit werk van gemaakt. En 130 rijden op vrijdagmiddag na 15.00?

  reageer
 • Piet

   

  Dat gaat ongetwijfeld gebeuren voordat het vliegveld voor airliners open gaat. April 2018 meen ik.

  reageer
 • Dick

   

  Wat ik veel lulliger vind is dat die berger, omdat ie (handheld) zat te bellen, zijn wagen bij afslag Almere-Buiten-Oost bijna in mijn linker deur plantte. Delta Berging, Spreek je chauffeurs aan. (En nee zijn zwaailampen had ie nog niet aan, dat mag pas als ie gedwongen over de vluchtstrook gaat).

  reageer
 • AJ

   

  Het wordt tijd om de A6 tussen Lelystad en Almere te verbreden. Richting recessie werd het steeds drukker, en nu weer opnieuw. Als ze nu gaan verbreden zijn er 5 jaar werkzaamheden, als je een paar jaar wacht tot het altijd vast staat, hoe moet dat dan met de werkzaamheden ? Dus nu beginnen, nu is het nog te doen.

  reageer
 • Dick

   

  Signalering is grote onzin, zeker waar dit ongeval plaats heeft gevonden. Dit is gewoon oorzaak "geen afstand houden" i.c.m. niet opletten door wat dan ook en één of andere oetlul die weigert gang te maken tijdens inhalen. Dat laatste is namelijk de grootste oorzaak van de zgn. harmonica files. Nee met 100km/u een vrachtwagen inhalen terwijl het overige verkeer met 130km/u voorbij komt.

  reageer
 • momo

   

  zo wie zo wordt de a6 echt te klein. het wordt er steeds drukker. twee banen is in de spits niet meer genoeg. Maar vooral het gezijk van perse op die linkerbaan te moeten blijven rijden. negen van de tien keer rijdt de rechterbaan beter door. dat klopt toch niet. maar goed ondertussen zijn er weer een paar gezinnen getroffen door ellende van de ongelukken. heel veel sterkte

  reageer
 • Jan 70

   

  Mensen lijken wel bang om af en toe naar rechts te gaan dus inderdaad met zijn allen op links. Vanavond rond 17.30 bij L'stad-zuid de A6 op richting E'oord. Gemiddeld hooguit 100 km/uur zowel links als rechts maar de linkerbaan vol en om de haverklap in de remmen. Dus lekker relaxed op rechts, dan maar een paar minuten later thuis.

  reageer
 • Job

   

  Niet zo heel moeilijk. Vooral het verkeersaanbod, het ontbreken van wegsignalering en de Knardijk spelen grote rol. Ter hoogte van de Knardijk loopt de A6 flink omhoog en zie je niet hoe het verkeer achter de verhoging zich beweegt. Of juist niet! Snelheid matigen dus. Dat laatste doet blijkbaar niet iedereen.

  reageer
 • Bram

   

  Wat heerlijk als je in de toekomst je vliegtuig moet halen.

  reageer
 • Fritz 73

   

  Volgas met z'n allen op de linkerbaan en weinig afstand zal wel weer de oorzaak zijn icm smartphone. zit voor mijn werk de hele dag op de weg en zie heeel veel mensen met hun telefoon in de hand.

  reageer
 • Jos

   

  pfhhh A6, alleen maar rechtdoor rijden......hoe moeilijk kan het zijn!!?? 2e X stil deze week!!

  reageer
 • jos

   

  pfhhh....A6 alleen maar rechtdoor rijden!? hoe moeilijk kan het zijn!!?? 2e keer stilstaan deze week!!

  reageer
 • Almere

   

  Alweer? 3e keer in 5 dagen tijd. Sterkte voor de betrokkenen

  reageer
 • ik

   

  Gaat lekker deze week ...

  reageer
 • michael

   

  Is wel vaak raak de laatste tijd tussen almere en Lelystad. .. kunnen we nog wel normaal rijden mensen ???

  reageer
 • Dennis

   

  Wat is er toch mis met de bestuurders die de A6 berijden. Het is om de haverklap raak met ongevallen. Aan de weg ligt het niet, ik rij er ook zeer regelmatig over richting Urk. Wat wel opvalt is dat het altijd opstroopt bij bepaalde punten ( Hajé, knardijk, afrit Lelystad ), zonder duidelijke reden. Ik kan alleen bedenken dat versuffing door de saaiheid van de route een reden is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert