De Oeverwal komt met verbeterd MFG-plan

SWIFTERBANT
Stichting De Oeverwal in Swifterbant denkt alle vragen te hebben beantwoord die de gemeente Dronten heeft gesteld over het multifunctionele gebied, MFG.De stichting heeft afgelopen woensdag een document ingeleverd waar het college van b en w om had gevraagd.

De Oeverwal wil graag een MFG realiseren op de plek van kerk De Hoeksteen, waarin zorgvoorzieningen, seniorenwoningen en de bibliotheek worden samengebracht. De gemeente vond het plan niet goed onderbouwd en had een deadline van 1 april gesteld, waarop een beter voorstel binnen moest zijn.

Vice-voorzitter Ineke Mastenbroek verwacht dat het college niet voor het einde van april op de nieuwste informatie zal reageren. Zij blijft optimistisch over de haalbaarheid van het MFG Swifterbant.

reacties (4)

 • marlies

   

  Gewoon op de Greente die hap en laat de kerk zoals die is.

  reageer
 • Klokkenluider

   

  Wanneer vragen ze nou eens aan de inwoners van swifterbant of zij het MFC wel willen?

  reageer
 • bewoner

   

  wij willen wel!

 • Hans

   

  mevr. Mastenbroek blijft optimistisch dat de gemeente het gat in de totale begroting gaat betalen. Wanneer worden ze in Swifterbant realistisch dat dit plan financieel nooit haalbaar is.

  reageer
 • Henk

   

  Inderdaad de stichting heeft 15.000 euro gekregen van de gemeente en is niet in staat een haalbaar plan te maken! Gemeente het geld terug eisen en zelf gaan bouwen. De grond heeft de gemeente immers al gekocht.

 • Dorpsgenoot

   

  Blijf zelf lekker slapen Hans. Ons dorp leeft.

 • Ilse

   

  Mooi. Mochten er nu nog losse eindjes zijn dan mag ik hopen dat die gezamenlijk aan elkaar geknoopt kunnen worden. En nu bouwen met die hap.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert