Vandalisme vertraagt opening natuurcamping

ALMERE
Natuurcamping de Kemphaan in Almere gaat niet open aan het begin van het kampeerseizoen. Door de vernielingen eerder dit jaar verwacht boswachter Thijmen van Heerde dat de opening wordt verplaatst naar mei.

Twee maanden geleden werden leidingen in het toilet- en douchegebouw vernield door koperdieven. De leidingen moeten allemaal worden vervangen. Volgens Van Heerde loopt de schade in de duizenden euro's.

Eerder was de camping ook slachtoffer van diefstal, waarbij twee touchscreens voor reserveringen werden gestolen. Om vandalisme in de toekomst te voorkomen is de camping in gesprek met een wijkagent. Die zou bijvoorbeeld vaker kunnen surveilleren op het terrein.


reacties (9)

 • Andreee

   

  Niet zo fraai allemaal. Beter had men de TV's weggehaald. Dat was een beetje dom. bij afgelegen gebouwtjes als hier en volkstuinen doet men tegenwoordig helemaal geen koper toepassen. Dat is vragen om problemen en eigenlijk uitlokking. Vandalisme wordt meest gepleegd door jeugd uit de buurt. Inderdaad Overgooi en Almere Hout.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En wie gaat dat betalen?

  reageer
 • -Z-

   

  Mooi baantje voor mij: permanent zomerbeheerder in een eigen huisje ... !

  reageer
 • richard

   

  Het is een natuurcamping ik zou er een beveiliger plaatsen met hond die kan rondlopen. En buiten het seizoen zou ik de flatsceens weghalen. Probleem opgelost.

  reageer
 • ron

   

  Hoezo jeugd ? meestal zijn het volwassen mensen die koper jatten. en hoezo zou de vandaal niet uit stedenwijk komen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  Met dank aan de jeugd uit Almere Hout en Overgooi. Zijn er geen beelden of hebben de ouders dat liever niet?

  reageer
 • Dennis

   

  Het is toch gewoon te triest voor woorden dat dit soort dingen gebeuren. Blijf nou eens met je tengels van andermans spullen af. Wie moet de schade betalen, de bezoeker. Hierdoor wordt het uitgaan/ pretpark in Nederland extra duur. Bedrijven calculeren de schade's in in de tickets.

  reageer
 • Faerie

   

  Misschien kunnen er een paar huisjes gebouwd worden die permanent worden bewoond door geselecteerde mensen, zo is het terrein altijd beveiligd, camera's erbij. Want dit begint wel erg triest te worden. Niet alleen de schade van de vernielingen, maar ook de schade van een maand later pas open kunnen gaan moeten worden meegeteld neem ik aan.

  reageer
 • RD

   

  Zal een wonder zijn als een wijkagent in dit toch wat afgelegen gebied de boel in de gaten gaat houden !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert