Luchthaven waarschuwde voor zelfmoord met gestolen vliegtuig

LELYSTAD
Lelystad Airport heeft gebruikers van de luchthaven vrijdag in een mail gewaarschuwd voor een man die met een gestolen vliegtuigje zelfmoord wilde plegen. Een paar uur later werd de waarschuwing in een tweede mail ingetrokken.

De politie heeft met de man gesproken en er zou geen dreiging van hem uitgaan. De luchthaven verstuurde de waarschuwing, omdat er een mail circuleerde waarin de man aankondigde dat hij op luchthaven Lelystad een toestel wilde stelen om zelfmoord te plegen op een plek waar veel mensen aanwezig zijn.

De luchthaven vroeg gebruikers daarom extra alert te zijn, om te voorkomen dat iemand een vliegtuig kon pakken. In de tweede mail wordt gesproken over een misverstand. Voor de politie is de zaak afgedaan.

reacties (14)

 • J.C. Moes.

   

  Is het dit? Gaat dit de nieuwe commercial trant en misschien wel hysterie/hype worden? Jullie kennen het wel, 'negatief aandacht is ook aandacht?' Nooit eerder gebeurt, in decennia lang bestaan van ook vliegveld Lelystad en nu plots wel, na die laatste tragische crash? Als het niet zo triest was, dan zouden we hierom moeten lachen. Voor de politie is de zaak afgelopen? Nou, ik ben van mening dat het hele 'zaakje' tot onder de bodem moet worden uitgezocht! JC.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, natuurlijk hoor. Doen we even. De volgende keer dat jij een flauwe grap maakt ....

  reageer
 • KC

   

  Ik ken piloten die daar anders over denken. Google maar eens naar Jan Cocheret (gezagvoerder Boeing 777) dan praat je wel anders. Je bent ook zeker de zwarte doos vergeten.

  reageer
 • Piet,

   

  Gebruik je na een avond stappen een taxi, ? En die chauffeur heeft zelfmoord neigingen ? .? Dit krijgt een vervolg: negatief je kunt alleen jezelf vertrouwen , dus weer een kloof , weer vereenzaming, zo gaat alles naar de vernieling , geef niets meer om een ander, echt: de wereld is ziek!

  reageer
 • peet

   

  Dat is een veiligheidsbeleid, en zie je niet alleen in de luchtvaart.. Officieel horen ook in een showroom van auto bedrijf de sleutels in de auto te zitten. Auto rijden kan iedere gek, wegvliegen met een toestel is niet iets wat je leert door flight simulator te spelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  dat onderzoek zal wel zijn gedaan ; hoe kan je anders weten van een misverstand

  reageer
 • Tja...

   

  zo dat is bijzonder en de gegevens van die zwarte dozen dan?

  reageer
 • Piet

   

  Goed om even te waarschuwen. Sommige bedrijven op het vliegveld laten de sleutels in de toestellen achter als ze op het platform staan. Met wat vlieglessen achter de rug kom je dan zo de lucht in. Sleutels mee naar binnen nemen en dan kan niemand dit soort plannen ook echt uitvoeren.

  reageer
 • Pzaal

   

  Deze grappen maker eventjes 3 maanden opsluiten over dit soort dingen maak je geen grappen.!!

  reageer
 • kees d.

   

  Door het uitlezen van de Zwarte Dozen is het heel duidelijk dat de Copiloot van Germanwings doel bewust en vol gas het toestel de grond in heeft geboord. Dus welke piloten kent u die dit tegen spreken? Er zijn op dit moment genoeg redenen in de wereld om voorzichtig te zijn.

  reageer
 • momo

   

  dat is geen zelfmoord, dat is moord. dat je zelf.niet verder wil, prima. maar trek er geen anderen in mee.

  reageer
 • Poe

   

  Ken genoeg piloten die zeggen dat het onzin is. Dat hele zelfmoord verhaal.

  reageer
 • manuela

   

  Die piloot van German Wings heeft andere idioten wel op ideeen gebracht! En waarom is voor de politie de zaak afgedaan? Moet er niet een onderzoek gedaan worden naar de herkomst van het mailtje?

  reageer
 • joost

   

  Extra alert kan geen kwaad. Beter dubbel en dwars gewaarschuwd en onterecht dan een keer te laat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert