Vertraging door politieacties, files blijven uit

FLEVOLAND
Flevolandse politieagenten hebben dinsdagmorgen op de snelweg A6 gedemonstreerd voor een betere CAO. Ze deden dat door met een snelheid van 60 kilometer per uur over de snelweg te rijden. De actie zorgde voor vertraging, maar het achteropkomend verkeer kwam niet werkelijk tot stilstand.

Om tien uur vertrokken zo'n twintig politieauto's vanaf het politiebureau op Urk. Vanaf de oprit van de A6 werd met een lage snelheid naar de afslag Lelystad-Noord gereden. Daar keerde de stoet om en ging met dezelfde snelheid retour.

Morgen gaan honderd Flevolandse politiemensen per bus en trein naar Den Haag. Daar wordt aan de minister van Veiligheid en Justitie een petitie aangeboden. De bonden eisen daarin onder meer een loonsverhoging.


reacties (28)

 • harold

   

  Dit slaat nergens op toen die actie met cao van chauffeurs had je moeten zien hoe snel ze er bij waren en dit kan allemaal wel echt triest

  reageer
 • inderdaad

   

  en 20 politieauro's??? nee hoor het waren er 9 en inderdaad amper een flevolandse diender erin. Echt opgeklopt voor de media door vakbonden die zich nergens voor inzetten.

  reageer
 • haha

   

  40 flevolandse dienders??? echt niet. geen een bekende ertussen dus deze zijn ingevlogen om even te demonstreren. dikke nep, totaal geen animo voor.

  reageer
 • Kees

   

  Ik heb veel respect voor de politie, maar je weet toch van te voren waar je aan begint? Als je het te gevaarlijk vind worden zoek je toch een andere baan? Ik vind 2100 euro netto met een havo diploma en 2 jaar politie school niet eens zo slecht salaris.

  reageer
 • Sjoerd

   

  Havo diploma? dat mochten ze willen ! t is idd een goed betaalde baan waar bijna geen vooropleiding voor nodig is en waar de meesten hun frustraties in kwijt kunnen en de gevierde man of vrouw kunnen uithangen...

 • Lelystedeling

   

  Och,och, bijna iedereen hier vindt dat de politie wel actie mag voeren zolang ze er maar geen last van hebben. Zullen we dan maar meteen afspreken dat diit voor iedereen gaat gelden. Dus als b.v. vrachtwagenchauffeurs willen staken mag dat niet, want dan worden winkels niet bevoorraad, en dan kunnen we geen boodschappen doen. Als een groep mensen actie wil voeren voor een beter loon zullen er altijd anderen zijn die er last van hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ben

   

  Beste Jake, ik zou dat werk niet eens willen doen, maar ik weet wat het inhoudt....

  reageer
 • Tol

   

  Mooi dat er veel politie op en rond Urk was! Ik steun ze in hun actie, zeker topper Marc Cobussen! Mooi gesproken op zijn Marcs.... Groeten van een Tol.

  reageer
 • Dennis

   

  @Jake: Je bent stemming aan het maken. Ik heb erachter gereden ven de mist was er wel, maar je had heel veel zicht. De mist hing een paar meter boven de weg en niet op de weg. Alles was goed zichtbaar. Dat jij er last van hebt gehad zegt heel veel over je eigen rijstijl. Of is het net als veel van de reaguurders hieronder gewoon oud hollands politie afplassen??? Ze verdienen een betere CAO en voeren heel netjes actie, weet niet of ik het zo lang netjes zou doen....

  reageer
 • Ben

   

  Wat lees ik hier een aantal trieste reacties zeg. Fijn dat de mensen die zich negatief uitlaten over de politie ook zoveel verstand van zaken hebben. Deze mensen zijn vast zelf heel waardevol voor de maatschappij. En verder: maak je niet zo druk zeg, laat ze lekker aktie voeren. Alle respect voor deze mensen, of zoals anderen zeggen: dit soort....

  reageer
 • Jake

   

  Zou ik ook zeggen Ben als ik bij de Politie werk! Los je conflict ergens anders op en laat mij met rust!

 • Danny

   

  En maar mopperen op de politie maar oh wee als ze zelf ergens niet mee eens zijn Respect!

  reageer
 • Jake

   

  Schandalig actie! Heb het genoegen gehad er achter te mogen rijden... Deze actie in de mist bij Urk was een gevaar voor het acherop komende verkeer. Mijn sympathie is weg voor de politie! Vecht je conflict met je werkgever op een andere manier uit en laat mij erbuiten!

  reageer
 • Wat een gezemel allemaal zeg pffff...het is maar waar je je druk om maakt.

  reageer
 • Francis

   

  en dit soort wil nog serieus genomen worden ? als ze het te hard werken, te zwaar of weet ik wat vinden dan zoeken ze maar een andere baan...maar het punt is weldat daar wel een opleiding voor vereist is !

  reageer
 • KC

   

  Ook de politie verdient een goede CAO! .

  reageer
 • flevo

   

  artikel 5 wegenverkeerswet is hier van toepassing dus alle rijbewijzen inleveren en voor allen een emg cursus van drie dagen voor eigen kosten zal ze leren het verkeer in gevaar brengen aktie voeren prima maar ga dat lekker in denhaag doen

  reageer
 • MKM

   

  Hoezo in gevaar brengen dan? Heel veel opvallender kunnen ze niet met lage snelheid gaan rijden. Als er al gevaar ontstaat (of is ontstaan), dan komt dat mijns inziens vooral door andere weggebruikers die dan niet hebben zitten opletten.

 • IK

   

  Er wordt door deze actie een enkele wet overtreden, er is geen minimale snelheid voor de autosnelweg! Welk oneigenlijk gebruik dienstvoertuig? Juist door deze actie voorkomen ze dat jij weer eens te hard rijd, dus ze besparen je een bekeuring en is het verkeer voor een tijdje weer eens wat veiliger! Denk ook eens aan de zeer zware dienstverlening die we van deze mensen verwachten als wij als burgers ongevallen veroorzaken, wie moet dan de bende opruimen? Sta jij ook vooraan als er een vechtpartij is, haal jij de vechtenden uiteen, help jij bij een reanimatie, zoek jij naar vermiste kinderen??? Deze mensen verdienen een betere beloning dan ze nu krijgen!

  reageer
 • Robert

   

  vermoeiend zulke mensen met dergelijke oogkleppen...

 • MKM

   

  Met deze redenatie zou een overheidsmedewerker dus nooit mogen staken...

  reageer
 • Patrick

   

  Het is sowieso al spijtig dat je in dit land blijkbaar eerst actie moet gaan voeren, voordat men überhaupt naar je wil luisteren. Ik gun ze van harte meer salaris, ook als ik morgen een bekeuring krijg wegens te hard rijden. Daar ben ik namelijk zelf bij.

  reageer
 • jodie

   

  aan de negatieve reacties, onthou dit mocht je ooit een noodsituatie of slecht bericht gesprek met deze dappere mensen hebben, kijk ze recht in de ogen... kijken of je dan nog zo durft te reageren.

  reageer
 • Gerda

   

  Zij verdienen loonsverhoging en ik vind dit een goede actie om het onder de aandacht te brengen.

  reageer
 • p. vd v

   

  Heb je enig idee waarom ze nou eigenlijk staken? Iedere dag zijn zij aan het werk met het risico een wapen op hun hoofd te krijgen...De samenleving wordt alsmaar agressiever..maar zij die ons beschermen krijgen geen cent meer...het salaris dat Ij krijgen weegt bij lange na niet op tegen dr risico's die zij lopen en de dingen die zij dagelijks meemaken... ik zeg... lekker staken!

 • Klukje

   

  Nu tollereren dat ze het verkeer ophouden. En morgen krijg je van die zelfde....... weer een bon als je een paar km te hard rijd. Laten ze eerst het korps maar eens uitdunnen ,met diegenen die het met de wet en eerlijkheid niet zo nauw nemen. En dan S.V.P. in de top van het korps beginnen. En dan kunnen we het heel misschien over een loonsverhoging hebben,mits de rest van de bevolking er ook een paar stuivers bij krijgt. Klukje is van die vele verdrietige,maar ook van die vele boze. Groetjes van Klukje Doei,doei.

  reageer
 • markpb

   

  als wij langzaam rijden op de A6 volgt een bekeuring.

  reageer
 • Herman

   

  Niet zeuren! Ze doen goed werk, hebben al jaren geen loonsverhoging gehad, ze krijgen een hoop gezeur over zich heen en hun werk is beslist niet makkelijk. Ze gaan ook naar Den Haag, ze houden rekening ermee dat mensen in Flevoland er geen last van hebben. Er zijn de laatste tijd ook bijzonder weinig bekeuringen uitgedeeld. Ik steun deze actie en gun ze hun loonsverhoging!

  reageer
 • Sjaak

   

  Heb je het nu over politie agenten of over conducteurs van de NS ? Volgens mij loop je bij de NS meer gevaar dan als agent die veilig in hun autootje zitten en als het een beetje gevaarlijk wordt, wanneer er een pubertje ze uitscheldt trekken ze een wapen die de conducteur niet heeft. gewoon volgevreten ambtenaartjes zijn het.

 • Dick

   

  Nee Herman, Laat ze NIET. Als ik langzamer dan 70 op een snelweg rijd krijg ik een Artikel 5 wegens onnodig gevaar veroorzaken. Actie voeren is oké maar dan op een andere manier. Daarbij, een diender wordt echt niet slecht betaald hoor! Daarbij, ik heb er de afgelopen jaren ook niks via CAO bijgekregen.

 • lely

   

  Hoe veroorzaak je ongelukken op de a6 als de burgers te zacht rijden krijgen we meteen een boete

  reageer
 • Ellie

   

  Van onze belastingcenten. Zullen we onze belasting eens voor 50 procent betalen?

  reageer
 • Karin

   

  Mensen die zulk rotwerk doen, altijd op ellende af moeten, heel veel kleinzielig gezeur over zich heen krijgen, veel agressie ook, altijd onregelmatige diensten en al 5 jaar geen loonsverhoging hebben gehad. Hou toch eens op, je weet niet waar je het over hebt.

 • wikky

   

  Als wij dat doen worden we van de weg geplukt, minimaal wegens het in gevaar brengen van de mede weggebruiker........... Gewoon de bewindvoerders een dagje in de cel gooien op verdenking van ........ (graaien is populair tegenwoordig) dan heb je tenminste de juiste personen te pakken!

  reageer
 • coby

   

  Lekker veilig.....

  reageer
 • Jk

   

  Ga dat lekker in Den Haag doen, daar zitten de mensen die de loonsverhoging goed moeten keuren... Beter dan hier de mensen pesten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert