Waarde van kunstcollecties onduidelijk

FLEVOLAND
Van de Flevolandse gemeenten kan geen enkele aangeven hoeveel hun kunstcollectie waard is. Ook de provincie en het waterschap bezitten kunst, maar kunnen niet zeggen wat de waarde hiervan precies is. Dat blijkt uit een inventarisatie van Omroep Flevoland. Dit houdt niet in dat de collecties waardeloos zijn, zo heeft de provincie de kunst verzekerd voor 670.000 euro, Almere voor 300.000 euro en Lelystad voor 100.000 euro. De gemeente Noordoostpolder wil geheim houden voor hoeveel de collectie verzekerd is.

De gemeentes Dronten en Zeewolde geven aan dat hun inboedelverzekering een gedeelte van een mogelijk risico dekt. Kunst in de openbare ruimte verzekeren is voor deze gemeenten te duur vanwege het hoge risico op vandalisme.

De gemeente Noordoostpolder heeft veruit de meeste kunst van alle Flevolandse gemeenten. Noordoostpolder heeft bijna 950 werken in huis en ook nog eens 64 werken in de openbare ruimte. Aan de muur hangen maar zo'n 100 werken. De rest is opgeslagen. De grootste Flevolandse gemeente Almere heeft maar 410 werken. De gemeente Dronten heeft met 190 werken de minste kunst. En de gemeente Urk weet als enige niet precies hoeveel werken zij heeft.


reacties (2)

 • ron

   

  misschien wel maar misschien met waarde nul want wie garandeert dat het kunstwerk ook werkelijk waard is wat er voor gegeven is?

  reageer
 • Bram

   

  Zou toch op de Balans moeten staan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert