Stadsweiden moeten wijken voor A6

ALMERE
Verschillende stadsweiden in Almere Haven moeten wijken voor de verbreding van de A6 en de nieuwe op- en afritten die daarbij horen. Het gaat in totaal om 10 locaties op het Spanningsveld en Spittershoek.

De mensen die er paarden houden moeten vertrekken. Zij krijgen van de gemeente een andere plek aangeboden. Ook krijgen ze een vergoeding voor de verhuizing.

Volgens de mensen die het betreft lopen de gesprekken met Rijkswaterstaat en de gemeente goed, maar toch blijft het spannend of ze op hun nieuwe stadsweide kunnen aarden. Een aantal van hen zit al zo'n twintig jaar op de huidige plek. Midden volgend jaar moeten de stadsweiden ontruimd zijn.

reacties (10)

 • Hans

   

  Een idillisch plekje weg uit Almere... blijft niet veel over voor Almere haven tbv A6 en Floriade. Ik vind het echt vreselijk jammer dat er zo'n oerlelijk stuk A6 er voor in de plaats komt

  reageer
 • Andreeee

   

  Onzin. Het busstation komt onder de A6 en de afrit wordt anders. Hierdoor kunnen de braakliggende terreinen herontwikkeld worden. Beter voor iedereeen.

  reageer
 • Steven stedenwijker

   

  Het klinkt aardig als 'weides'. Feitelijk zijn het stink en rommelvelden. Het is overal een klerebende, benedenwinds stinkt alles naar de paardenzeik. De bewoners langs het Spanningsveld springen een gat in het lucht.

  reageer
 • Voorstander

   

  Ik vind de stadsweides een aanwinst voor Almere Haven. Laten ee hopen dat de vervangende weides minstens zo mooi worden als de huidige. Dan houdt Almere Haven zijn dorpse karakter.

  reageer
 • Karel

   

  O.F.zal zijn nieuws wel van de gemeente Almere hebben gekregen. En dan kan het wel eens eenzijdig worden weergegeven

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • michael

   

  mooi die stadsweides heb je niets aan en zijn vaak een zooitje. Lang leven het zwarte mooie asfalt !!

  reageer
 • Ab

   

  Netjes geregeld allemaal door de gemeente. Dus zo kan het ook.

  reageer
 • joop

   

  is er ook een clubje waar bert gijsberts niet bij betrokken is?

  reageer
 • Havenaar

   

  Dit is toch wel een knap staaltje geschiedsvervalsing van Omroep Flevoland! De stadweides moeten helemaal niet voor de A6, maar voor de Floriade!! In het originele plan van Rijkswaterstaat was er zelfs niet eens een Steigerdreef en twee halve afritten, maar zou de oude Waterlandse weg gebruikt worden voor de ontsluiting. De zogenaamde 'gitaar' variant. Maar het waren Adri Duivesteijn en Henk Meijer die zo nodig de ingang naar Almere van de hoogdravende grandeur wilden voorzien dat de originele oplossing van Rijkswaterstaat werd aangepast naar de huidige met de Steigerdreef. En dus de sloop van honderden vierkante meters natuur! PVV en Groenlinks hebben in de raad nog geprobeerd om een oplossing voor te stellen die de stadsweides zou ontzien, maar het college wilde dat niet, want dan zou de ontsluitingsweg een paar meter over het toekomstige Floriadeterrein lopen. En zoals we weten is de Floriade heilig in Almere. Dus de énige reden dat er nu allerlei groen gekapt wordt in Haven is vanwege de Floriade, en niks anders! Dat zogenaamde duurzame groene feestje, dat tot nu toe alleen maar milieuoverlast en gesloopt groen heeft opgeleverd. Het zou Omroep Flevoland sieren wel de héle waarheid te vertellen, en niet enkel het verhaal dat de gemeente Almere zo graag een ieder wil doen laten geloven.

  reageer
 • William

   

  Kan ook niet anders hè! Rechtse hobby: asfalteren!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert