Volgende maand documentaire over Almeerse Koerden in Irak

FLEVOLAND
De Almeerse documentairemaakster Beri Shalmashi is nog tot donderdag in Noord Irak op zoek naar Flevolanders van Koerdische komaf. Ze vond in de stad Erbil strijders tegen IS, maar ook zakenmensen, journalisten en spijtoptanten.

Na het verhaal over de Koerdische kapster uit Almere die in januari zei te gaan vechten met de peshmerga tegen IS, stapte Shalmashi met haar camera op het vliegtuig.

Haar documentairereeks is vanaf 4 mei te zien op TV bij Omroep Flevoland. Tijdens haar verblijf sprak Leo Schouwenaar vier keer met haar in de ochtenduitzending van de radio.

reacties (5)

 • Herma

   

  Niet gehinderd door enige kennis van zaken.....

  reageer
 • Bears

   

  Koerdische vrouwen zijn niet verbonden met de sharia , en zijn geen soenniet of sjiiet. Daarbij zag haar familie wellicht geen toekomst toen de koerden werden aangevallen door de Turken, en door Saddam in het verleden. Nu worden de Koerden afgeslacht door IS en Al Nusra, en krijgen vooralsnog geen steun van Turkije, Armenië of Azerbaijan. De enige steun is nu afkomstig vanuit Etnische koerden (die net als deze vrouw leven in het buitenland,) en de Perzische strijders. Ik snap sommige reacties van dat ze wellicht beter in Kurdistan kan blijven, maar wij kennen die cultuur niet en oordelen misschien te snel. Ik wens haar het beste.

  reageer
 • Bewoner

   

  Naïef. Als vrouw daar naartoe gaan.

  reageer
 • bb

   

  En ze is hier gekomen als vluchteling en dan kan je wel terug naar eigen land

  reageer
 • Bewoner

   

  Lekker naïef. Als vrouw die kant opgaan en zonder hoofddoek zoals op de foto. Kan de NL regering straks weer opdraaien voor vrijlating.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert