Wachttijd schuldhulpverlening moet korter

LELYSTAD
De wachttijd voor schuldhulpverlening in Lelystad moet vijf maanden korter. Dat wil de gemeente. Nu wachten Lelystedelingen gemiddeld zes tot acht maanden.

De gemeente wil dat er meer nadruk komt op preventie. Een belangrijke taak daarbij is weggelegd voor de sociale wijkteams. Ook scholen en banken moeten eerder signaleren dat het fout dreigt te gaan. Verder vraagt zorgwethouder Janneke Sparreboom eenmalig 85.000 euro aan de gemeenteraad voor meer personeel, om een inhaalslag te maken.

In Lelystad staan bijna 200 mensen op de wachtlijst voor schuldhulpverlening.
Wethouder Sparreboom hoopt binnen drie jaar resultaat te zien van de nieuwe aanpak.

reacties (8)

 • Tsja

   

  Vraag het aan Barbara zij is alwetend.

  reageer
 • Barbara

   

  Gemeentelijke schuldhulpverlening kijkt niet naar de situatie per persoon. Kijkt ook niet naar het gedrag! Maatwerk leveren was ooit een leus op papier die al lang niet meer word nageleefd mede omdat je als gemeente geen bekwame psychologen in dienst hebt. Een bali juffrouw of heer is niet geschikt om gedrag te doorzien, zij/hij doet dat wat haar opgedragen wordt te doen, en dat is zo min mogelijk geld uit zien te geven. Dat is jammer voor degene die buiten hun schuld om in de puree zitten, dat ben ik geheel met je eens..

  reageer
 • Hans

   

  opmerkelijk zelfde situatie als in Dronten. De gemeente legt een bezuiniging op aan MDF maar i.p.v. bezuinigen laat MDF de wachtlijst oplopen en vervolgens moeten de gemeenten extra geld betalen om de wachtlijst korter te maken. Een geval van politiek spelletje door MDF? Bezuinigingen kan door minder uitgaven of hogere inkomsten. Als alle subsidie partijen zich op deze wijze opstellen dan weet elke burger dat de WOZ omhoog moet om de subsidie clubjes op de been te houden. Waarom wil MDF niet meedenken over bezuinigingen? De directeur wil waarschijnlijk zijn riante salaris behouden.

  reageer
 • IK

   

  Wel erg makkelijk gereageerd! Schulden kunnen ook ontstaan door omstandigheden die je niet in de hand hebt of kan voorzien! Wat als je plotseling ziek wordt en wordt afgekeurd? De WIA is geen vetpot! Scheiding of overlijden partner kunnen ook een oorzaak zijn! En wat dacht je van een ongeluk waardoor je bij elkaar gespaarde auto total loss wordt verklaard, de verzekering niet thuis geeft en je toch vervoer moet hebben voor je werk? Ben met je eens dat een aantal mensen gewoon boven hun stand leeft, maar je moet het genuanceerder bekijken!

  reageer
 • KC

   

  Niet te geloven. Het moet bij 5 maanden sneller, dan wordt het voor jou 8 maanden. Reageer richting wethouder, zij heeft het weer bij het verkeerde eind. .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • vertel de waarheid

   

  Nou Nou weet niet hoe hun een gemiddelde berekenen maar de meeste mensen staan nu gemiddeld 12 maanden op de wachtlijst of de burgemeester moet een andere lijst hebben

  reageer
 • Barbara

   

  Als we willen dat mensen geen schulden meer maken en daar maar al te gemakkelijk anderen mee lastig vallen, en/of op anderen rekenen dat het wel goed komt met hun lege portemonaie, zullen zij zich anders moeten leren gedragen. Wat is de beweegrede van hun negatief ingestelde gedrag? Waarom snoepen we als we eigenlijk willen afvallen? Waarom kopen we die tv als we eigenlijk wel weten dat we daar geen geld voor hebben. Heeft de gemeente personeel in huis om achter die vraagstukken te kunnen komen? Nee dus!

  reageer
 • Ikke

   

  ik wacht al 13 maanden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert