Bewoners moeten buurt leuker maken

LELYSTAD
Inwoners van Lelystad worden meer ingeschakeld om hun eigen buurt te verbeteren. Burgemeester en wethouders willen buurtbewoners en buurtorganisaties stimuleren om zich daarvoor in te zetten.

De afgelopen jaren zijn al diverse activiteiten ontstaan voor de verbetering van de leefomgeving. Het college wil die ontwikkeling voortzetten met de campagne 'Mensen maken de buurt'. Het college wil graag dat inwoners zelf met initiatieven komen, omdat zij weten wat goed is voor de buurt.

Om deze campagne mogelijk te maken, wordt de komende drie jaar 360.000 euro uitgetrokken, als de gemeenteraad dit plan goedkeurt.

reacties (21)

 • Maarten

   

  Geen idee welk bedrijf dit moet gaan doen voor de gemeente, maar dit bedrag lijkt me toch idioot hoog. Is er ergens te vinden waar dit bedrag vandaan komt? Ik ben erg benieuwd hoe dit budget is bepaald.

  reageer
 • Simpel

   

  Wakker worden!!!!!!!

  reageer
 • Ash

   

  Het probleem ligt niet bij de gemeente. Of het geld nu linkse om of recht om dan wel niet uitgeeft. Het probleem ligt bij ons allen. We zijn te lui en verwend geworden. Alleen maar de vinger wijzen naar een ander, dan zelf de handen uit de mouwen te steken. Des te minder er is des te meer we gaan doen. Wijk controle zoals het vroeger was en ik heb van horen zegge 'n vernomen dat toen alles beter was.

  reageer
 • joost

   

  Nou idd. Uitkering korten en verplichten afval en gesloopte brommers weg te halen uit de tuin voordat er 360.000 euro in die verpaupers gestoken word.

  reageer
 • jooat

   

  mensen.. even serieus. Hoe kan je een verpauperde wijk zoals die in grote getalen aanwezig zijn in Lelystad verwachten dat zij aan buurt participatie doen terwijl ze niet eens in staat zijn hun voor en achtertuin onkruid vrij te houden, laat staan afval vrij te houden. Ongelofelijk. En reken maar dat ze er alle tijd voor hebben icm met ruim voldoende overheidssteun. Ik begrijp het niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Krito

   

  Samengevat, gemeente stop hiermee

  reageer
 • Barbara

   

  Het onderhouden of bijhouden van een eigen tuintje is voor heel veel mensen in deze stad al te veel gevraagd, laat staan dat er nog een wereld bestaat achter dat eigen tuinhekje? Denk niet dat je juist die luitjes tot leven kan wekken middels een campagne, misschien wel met een fles champagne...

  reageer
 • leuk hoor en ik word gekort op MN thuishulp slakegangetje

   

  leuk hoor en ik word gekort op MN thuishulp

  reageer
 • Max

   

  Hier is een buur bepalend voor het blijven van stuiken in gemeenteplantsoen, terwijl de andere buren voor weghalen waren. Er word slecht geluisterd in deze gemeente!

  reageer
 • Ongerust

   

  ik maak dagelijkse in een buurgemeente aan de lijfe mee wat dit "leuker maken door de bewoners" voor problemen met zich mee neemt. En het geld besparen is maar cosmetisch want het echte verlies zit in de organisatie. De leidinggevende worden niet geconfronteerd met de problemen die op de werkvloer ontstaan. En dan maar naar boven toe door communiceren dat het allemaal zo goed gaat. Want dat is wat de politiek wil horen. Dus wordt ze verteld vanuit de organisatie wat de politiek wil horen. Maar uiteindelijk kost het geld.

  reageer
 • frits

   

  Wat een hoop geld voor alleen een campagne. Echt triest dat hier nu wel geld voor beschikbaar is, terwijl op allerlei andere zaken bezuinigd wordt. Effect zal er nauwelijks zijn; de meeste mensen willen het werk van de gemeente helemaal niet opgedrongen overnemen. Laat de gemeente zich liever op zijn echte kerntaken richten, waaronder het onderhoud van de buurten, en stoppen met al die prestigezaken als citymarketing en peperdure zeilwedstrijdjes.

  reageer
 • ka

   

  we hadden leuke bloemperken bij de bomen,tot 3 x weg geschoffeld door de gemeente.maar niet meer geprobeerd.

  reageer
 • Simpelman

   

  . Zoals @ KARIN het hieronder beschrijft heeft ze helemaal gelijk!!! Ieder bewoner is verantwoordelijk voor zijn eigen privé stuk grond (tuin).. De openbare gedeeltes zijn voor de gemeente, daar betalen wij veel belasting voor, dus ook voor het onderhoud!! Voor €360.000,= kan de gemeente 3 jaar lang 4mannen aan het werk houden om dat te doen!!! Zo moeilijk rekenen is het toch niet???? .

  reageer
 • In principe prima, maar zoals 'bewoner' al aangeeft kunnen sommige bewoners beter eerst maar eens beginnen met hun eigen tuin. Daarnaast zou de gemeente beter moeten controleren op bewoners die hun troep maandenlang op straat laten staan (hier ligt het bij sommigen al bijna 2 jaar). Hier in de wijk gebeurt dit maar al te vaak.

  reageer
 • Karin

   

  ben het helemaal eens met reactie van "bewoner"...het is verschrikkelijk en zo treurig gesteld met de buurt, holt hard achteruit Puin wat al jaren in de voortuin ligt, om nog maar niet te spreken van de achtertuin...trekt allerlei ongedierte aan, bah!!!! Zijn koophuizen, maar geld voor onderhoud is er blijkbaar niet! Nog niet eens een sopje over het houtwerk oid. Denk ook niet dat die lui 1 vinger uitsteken voor de buurt!!

  reageer
 • bert

   

  Begrijp ik dat de Gemeente Lelystad 360.000 euro heeft uitgetrokken voor een commercieel communicatie/reclame/ouwehoer campagne van een duur bureau, om te vertellen hoe de burgers zelf, gratis, hun buurt moeten opleuken?

  reageer
 • Mars

   

  Voor dat bedrag kan de gemeente zelf de stad gezellig maken.

  reageer
 • KC

   

  Eerst de wijkraden aan de kantschuiven en nu dit. De wijkraden kosten ca. 10 % van wat er nu opeens beschikbaar komt.

  reageer
 • bewoner

   

  laat sommige mensen maar eerst eens hun eigen tuin opruimen.

  reageer
 • bartvanderKolk

   

  Het is prima als buurtbewoners meepraten en meedoen in hun buurt, maar het mag nooit een excuus zijn om als gemeente onderhoud, welzijn en alle andere belangrijke zaken in een wijk maar te verwaarlozen. Dat lijkt dit college wel na te streven: wij doen niets, laat de buurt het zelf maar doen, dan kijken wij wel of er nog wat geld voor is. Nog nooit zo'n slecht college (collegeprogramma) gezien, hier wordt niemand in Lelystad beter van, behalve een paar ondernemers...

  reageer
 • wijkraad Havendiep

   

  Samen bereiken we meer!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert