Gemeente vindt ondernemers ongeschikt voor Havenkom

ALMERE
De gemeente Almere blijft de Havenkom in Almere Haven voorlopig zelf exploiteren. Er waren vier geïnteresseerde ondernemers, maar die zijn volgens de gemeente ongeschikt. De gemeente Almere zoekt al twee jaar naar een geschikte exploitant.

Het onderhoud van de Havenkom in Almere kost de gemeente al jaren handenvol geld. Ook klagen booteigenaren over de faciliteiten en de diepte van de Havenkom. Door een ondernemer verantwoordelijk te maken voor de haven hoopt de gemeente deze problemen op te lossen en elk jaar ruim twee ton te besparen.

Almere moet nu op zoek naar andere oplossingen om de Havenkom weer aantrekkelijk te maken voor booteigenaren. De plannen hiervoor worden dit najaar gepresenteerd.

De laatste kandidaat om de exploitatie over te nemen was JP Recreatiemanagement. Volgens directeur Jan Lodder is de term 'ongeschikt' wel erg kort door de bocht . "Wij exploiteren namelijk al vier Nederlandse havens, dus we kunnen het echt wel. Maar wat de gemeente Almere wil is gewoon onrealistisch. Wij waren bereid om een ton in de havenkom te investeren."

reacties (4)

 • Kritisch

   

  En de gemeente Almere heeft een track record van successen, dus niet Omniworld, icedome, podium op de markt, schaalsprong, Kasteel enz

  reageer
 • Peter

   

  Grappig, toen niet zo lang geleden, op de Esplanada (kant ziekenhuis/Weerwater) een horecapaviljoen moest komen kon de gemeente ook al geen geschikte ondernemer vinden. Misschien moet deze afdeling bij de gemeente eens doorgelicht worden(...)

  reageer
 • Reinnout

   

  Wel grappig , ambtenaren uit almere zijn nu opeens economen geworden. Zelf zijn ze bang om zelfstandig te worden en verstoppen zich achter de ambtenaren CAO. Durven geen risico nemen en pesten alleen de burgers. Wat een triest volk.

  reageer
 • Sofie

   

  En Reinnout wat is jouw beroep dan wel?

 • Paul

   

  Volgens mij zijn ambtenaren ook burgers!

 • peter

   

  woww JP recreatiemanagement wilde wel een ton investeren. kosten om de haven weer rendabel te maken liggen er niet... eerst gooimeer is schoonmaken, zodat van alle kanten de haven bevaren kan worden,

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert