Reeën zorgen voor vertraging treinverkeer

ALMERE
Zo'n vier of vijf reeën zorgden woensdagavond voor vertraging van het treinverkeer tussen Almere Oostvaarders en Lelystad Centrum. De dieren liepen op en naast het spoor.

Daarop werd besloten om voor korte tijd geen Intercity's meer te laten rijden. Volgens Staatsbosbeheer is er geen gevaar voor de reeën. De dieren lopen wel vaker zo dicht bij het spoor om te grazen.

Het zijn volgens de organisatie slimme dieren die weten wanneer ze bij het spoor weg moeten. "Ze zijn niet voor niets zo oud geworden," laat een van de boswachters weten.
reacties (6)

 • ikke

   

  Zijn de toeters op treinen soms wegbezuinigd?

  reageer
 • .\/\/.

   

  En dan zijn er dus mensen die de hekken rondom de Oostvaardersplassen weg willen halen om die zielige dieren een uitweg te bieden. Dan wordt het alle dagen van de week gehaktdag.

  reageer
 • kees d.

   

  Hekken moeten worden geplaatst door Pro-Rail omdat deze verantwoordelijk is voor de veiligheid op het spoor.

  reageer
 • kees d.

   

  Reeën vallen ook onder de verzamelnaam herten!

  reageer
 • Machinist

   

  >>Het zijn volgens de organisatie slimme dieren die weten wanneer ze bij het spoor weg moeten.<< Wat een onzin. ik heb al meerdere keren een ree onder mijn trein gehad. Echt niet leuk om mee te maken. Zelfs een keer een met jong ernaast. Gelukkig is bij het Hollandse Hout een hek geplaatst waardoor het sterk is afgenomen. Maar desondanks zie ik nog steeds dode reeën liggen in de greppel naast het spoor.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • D.van Dierenvriend

   

  Volgens andere media waren het Herten. Dus vraag ik mij af wat is nu het ware verhaal?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert