'Onrechtmatige staatssteun' voor Marker Wadden

FLEVOLAND
Een actiecomité van tachtig particuliere landgoedeigenaren eist dat de overheidssteun van 30 miljoen euro voor de Marker Wadden wordt gestaakt. Dat schrijft de Volkskrant. De Marker Wadden zijn een omvangrijk natuurgebied aan in het Markermeer, dat door Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten wordt aangelegd.

De Vereniging Gelijkberechtiging Grondbezitters denkt dat sprake is van onrechtmatige staatssteun. Volgens de Volkskrant strijdt de vereniging van landgoedeigenaren al zeven jaar tegen de 'voorkeurspositie' van Natuurmonumenten, provinciale natuurorganisaties en Staatsbosbeheer. De krant schrijft dat de Europese Commissie mee lijkt te gaan in de klachten.

De landgoedeigenaren vinden het niet terecht dat de terreinbeheerders subsidie hebben gekregen voor het verwerven van natuurgebieden, terwijl particuliere grondeigenaren die niet krijgen.

reacties (2)

 • ron

   

  misschien hebben ze het juist wel over de landgoederen die wel toegankelijk zijn ?

  reageer
 • kritiesj

   

  Die particuliere grondeigenaren moeten hun mond houden. Negen van de tien keer mag je niet op hun landgoed komen, want het is privebezit. Als het dan privebezit is, moet je het zelf ook maar betalen. Anders verkoop je het maar aan natuurmonumenten. Dus niet zeuren!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert