'Geen staatssteun voor Marker Wadden'

FLEVOLAND
Er is geen sprake van staatssteun bij de aanleg van de Marker Wadden. Dat zegt Natuurmonumenten in reactie op een klacht van een actiecomité van tachtig particuliere landgoedeigenaren.

Die vinden het niet terecht dat Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten subsidie hebben gekregen voor het verwerven van natuurgebieden in het Markermeer, terwijl particuliere grondeigenaren die niet krijgen.

Volgens Natuurmonumenten zijn de voortgang en de plannen voor de Marker Wadden vanaf 2013 publiekelijk bekend gemaakt. Andere natuurbeheerders konden toen aanhaken maar hebben daar vanaf gezien.

reacties (4)

 • ikke

   

  Meeste geld voor MarkerWadden komt van Natuumonumenten zelf en van de Nationale Postcode Loterij. Het Rijk investeert ook in MarkerWadden omdat ze denkt dat de Nederlandse waterbouwsector van zal profiteren (mooi voorbeeldproject voor export).

  reageer
 • Marcel

   

  belachelijk om daar gemeenschapsgeld aan uit te geven, probeer eerst maar eens de huidige gebieden (ovp) goed te beheren!!! inpolderen en ook deels landbouwgrond, is nog steeds voedsel te kort. dat lossen die paar padden en visjes niet op.

  reageer
 • janlely

   

  Elk initiatief stuit op bezwaren, goed voor economie, aan de randvoorwaarden zal worden voldaan, ook weer door de negatieve personen met altijd maar weer bezwaren.

  reageer
 • Sibert Meurs

   

  Marker Wadden: een prachtig project! Waarom nu weer zo'n jaloezieuiting?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert