Cultuuronderwijs schrikt van bezuiniging

ALMERE
Het Centrum voor Cultuuronderwijs Collage Almere is het bericht dat zij vanaf 2016 75.000 euro minder subsidie krijgt, rauw op het dak gevallen. Dat zegt Paul Macco van het projectbureau dat in opdracht van de gemeente kunst- en cultuuronderwijs op basis- en middelbare scholen verzorgt.

De organisatie krijgt jaarlijks een miljoen euro subsidie. Wethouder Frits Huis wil hierop 75.000 euro bezuinigen om de plannen voor Kunstlinie Almere Flevoland mogelijk te maken. Hij denkt dat dit ook mogelijk is omdat Collage Almere in 2014 geld heeft overgehouden.

Collage Almere zegt dat dit komt omdat de organisatie in 2014 nog aan het opstarten was. De bezuiniging zal volgens Macco juist een grote impact hebben. ,,We zijn al bezig met het maken van een meerjarige programmering. En dit is een behoorlijk bedrag. Dat halen wij niet makkelijk uit de markt." Waarop de organisatie dan eventueel gaat bezuinigen, is nog onduidelijk.

Collage Almere is in augustus 2013 van start gegaan. Inmiddels hebben bijna alle Almeerse scholen zich bij de organisatie aangemeld en worden er zo'n 22.000 kinderen in het basisonderwijs bereikt en bijna 10.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs.

reacties (3)

 • tja

   

  Ze krijgen een miljoen subsidie? Voor wat lessen en een website? 90% van die leerlingen interesseert het niets en hebben er ook niets aan, van mij mogen ze er in totaal 75.000 subsidie van maken. Eigenlijk is dat nog teveel

  reageer
 • Almeerse

   

  Het zijn in totaal 32.000 kinderen in basis- en middelbaar onderwijs. Bovendien gaat het niet om een voorstelling per kind, maar ook om projecten met meerdere lessen verdeeld over meerdere weken, gegeven door goed geschoolde leerkrachten. Dat kost geld.

  reageer
 • kees

   

  ik verslikte me bij de 2de alinea, want daar staat de de club EEN MILJOEN euro subsidie krijgt. EEN MILJOEN. en waarvoor, een website. en dan zijn er 22.000 kinderen bereikt met een voorstelling. Daar moet dus 50 euro PER KINDBEZOEK bij !!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert