Verdachten massale vechtpartij mogen nog niet terug naar school

ALMERE
De twee Eritrese jongens die dinsdag zijn aangehouden na een vechtpartij tussen twee groepen jongeren in Almere mogen nog niet terug naar school. Het Taalcentrum Almere waar de twee les krijgen is bang voor nieuwe ruzies. De jongens zijn weliswaar op vrije voeten maar de politie doet nog verder onderzoek naar hun rol bij de vechtpartij.

Afgelopen dinsdag brak bij de school aan de Rooseveltweg een vechtpartij uit tussen een groep minderjarige asielzoekers uit Eritrea die op de school zitten en een groep jongeren die oorspronkelijk uit Egypte komen. Ze gingen elkaar te lijf met fietskettingen en riemen. Twee jongeren raakten gewond.

Volgens de politie hebben de twee groepen al langer een conflict met elkaar. Directeur Ruud Pet van de Taalschool zegt dat er twee weken geleden ook al een opstootje op het schoolplein was. Over de aanleiding voor het conflict en hoelang het al speelt, wil de politie niets zeggen. Politie, school en de voogdij-instelling die de asielzoekers begeleidt, proberen samen te voorkomen dat het conflict opnieuw uit de hand loopt.

reacties (4)

 • Ab

   

  Elkaar te lijf gaan met kettingen en riemen klinkt redelijk barbaars. Iedereen verdient een tweede kans en laat dit een waarschuwing zijn. Anders enkeltje land van herkomst.

  reageer
 • Hanneke veen

   

  Lkkr dankbaar... Ik zou me als vluchteling positief willen profileren in mijn gastland.....

  reageer
 • tja

   

  Welkom als je.je kunt gedragen volgens onze normen, anders retour Eritrea respectievelijk Egypte.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Onze normen" - valt daar ook het wekelijkse geweld op en rond de voetbalvelden onder?

 • anoniem

   

  Helemaal mee eens. Zo gaan we hier niet met elkaar om. Ik zeg niet dat Nederlanders zulke heilige boontjes zijn. Maar in dat soort landen is het schijnbaar normaal om gelijk met elkaar op de vuist te gaan. Dat wil je hier niet binnen halen. Je niet kunnen of willen gedragen? Enkele reis naar land van herkomst. Kost alleen maar klauwen met geld en een hoop tijd, al die instanties die het zogenaamd willen sussen. En veelal helpt het niet eens. Steek die tijd en moeite liever in de verzorgingshuizen waar de verpleging nauwelijks tijd heeft/krijgt voor onze ouderen die dit land hebben opgebouwd en het nu door dit soort lui weer zien afbrokkelen!

 • Bluesbirdy

   

  Dat wordt thee drinken voor Jorritsma...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert