Verdachten massale vechtpartij mogen nog niet terug naar school

ALMERE • Do 9 april 2015 | 16:51 • Donderdag 9 april 2015 | 16:51
De twee Eritrese jongens die dinsdag zijn aangehouden na een vechtpartij tussen twee groepen jongeren in Almere mogen nog niet terug naar school. Het Taalcentrum Almere waar de twee les krijgen is bang voor nieuwe ruzies. De jongens zijn weliswaar op vrije voeten maar de politie doet nog verder onderzoek naar hun rol bij de vechtpartij.

Afgelopen dinsdag brak bij de school aan de Rooseveltweg een vechtpartij uit tussen een groep minderjarige asielzoekers uit Eritrea die op de school zitten en een groep jongeren die oorspronkelijk uit Egypte komen. Ze gingen elkaar te lijf met fietskettingen en riemen. Twee jongeren raakten gewond.

Volgens de politie hebben de twee groepen al langer een conflict met elkaar. Directeur Ruud Pet van de Taalschool zegt dat er twee weken geleden ook al een opstootje op het schoolplein was. Over de aanleiding voor het conflict en hoelang het al speelt, wil de politie niets zeggen. Politie, school en de voogdij-instelling die de asielzoekers begeleidt, proberen samen te voorkomen dat het conflict opnieuw uit de hand loopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel