Twijfels over financiën nieuwe omroep Media036

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders van Almere waarschuwt de gemeenteraad dat er twijfels zijn over de financiën van de nieuwe lokale omroep Media036. De omroep zegt te gaan werken met een begroting van een half miljoen euro. Verantwoordelijk wethouder Huis vermoedt dat dat financiële plaatje niet haalbaar is.

Toch krijgt Media036 de voorkeur boven de andere kandidaat Omroep Almere. Dit omdat de stukken van Media036 beter op orde zijn en omdat de nieuwe omroep meer contacten in de stad heeft. De gemeenteraad moet binnenkort een besluit nemen over de keuze van het College.

De wethouder waarschuwt de gemeenteraad daarnaast ook dat de kans bestaat dat er 102.000 euro subsidie naar de nieuwe lokale omroep moet. Alleen met goede argumenten van een gemeenteraad, mag dit bedrag verlaagd worden. Het feit dat er in de begroting van de gemeente 47.000 euro beschikbaar is voor de omroep, is onvoldoende reden.

reacties (13)

 • Jan L

   

  Niet te geloven Miermans en managementfee! 450.000 euro begroting en 135.000 aan salarissen!

  reageer
 • Cor

   

  Geen ervaring en inzicht?

  reageer
 • jan

   

  Bijzondere gang van zaken.. zeker te meer omdat de gemeente nu aangeeft dat een publieke media instelling wel degelijk aanspraak kan maken op een hogere subsidie bedrag. RTV Almere kon/mocht er geen aanspraak op doen. ik ben dan wel benieuwd; waarom niet? wat was de reden dat men geen meer subsidie wou geven toendertijd dat het nodig was. De gemeente heeft per slot van rekening een bekostiging cq zorg plicht jegens de lokale omroep. Mijn gevoel zegt dat hier iets niet in de haak is!

  reageer
 • bb

   

  Er moet weer een vriendje aan het werk geholpen worden is er niet net een gestop door geld gebrek

  reageer
 • Bart

   

  Dat geld mag niet naar omroep flevoland. De mediawet schrijft voor dat er in iedere gemeente een lokale omroep georganiseerd mag worden en de gemeente hier subsidie aan moet verlenen. Het gaat namelijk om een onafhankelijk lokaal nieuws medium waar elke gemeente dus recht op heeft

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • koos

   

  bij twijfel niet doen.

  reageer
 • frits

   

  Er is een bindende richtlijn van het rijk dat 1,24 euro per inwoner (prijspeil 2014) aan de lokale omroep beschikbaar gesteld moet worden door een gemeente. Dat zit in het gemeentefonds. Het college van B&W van Almere is zelf aan het knoeien. En dan waarschuwen voor andermans financien... Schandalig.

  reageer
 • Rudi

   

  Dat is je persoonlijke mening. Of ik hem deel doet er niet toe. Mij ging het erom dat wethouder Huis toén ook had kunnen zeggen tegen de raad "wellicht zijn wij verplicht RtV ten volle de vergoedingen uit het gemeentefonds te geven". Neen, dat doet hij nu pas. Overigens ken ik geen enkel besluit van de raad/BenW dat om die reden van jou dat geld niet gefourneerd is. Na de zgn. ronde-tafel-gesprekken met de politiek heeft RTV zelf de conclusie getrokken en aan het Commissariaat vd Media meegedeeld dat de vergunning kon worden ingetrokken. Dat heeft het CvdM dus gedaan.

  reageer
 • Kees

   

  nee hoor. RTV functioneerde niet, slechts ruzie en financieel wanbeheer. Uitstekende reden om niet meer geld te geven.

  reageer
 • Kees

   

  geen van 2en. Is het beste

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist! Anders komt er meer overvallen in Almere op de TV.

  reageer
 • Rudi

   

  Dus je laat bewust een lokale omroep failliet gaan omdat je weigert, zoals ze vroegen, de totale uitkering uit het gemeentefonds, aan ze te verstrekken. En nu krijgt de ondernemers-omroep van Miermans dus ook nog eens die 102.000,= Wat je ook van RTV mocht denken; dit is toch wel een schandalige manier van doen van de media-wethouder.

  reageer
 • Raymond

   

  Nu komt de aap uit de mouw. Eerst zegt Frits Huis dat het 036 moet worden, vervolgens heeft het college met Frits Huis zijn twijfels. Dit lijkt op het kool en de geit sparen. Een vriend beloven dat hij het mag doen en via de achterdeur je belofte intrekken. Weer zo'n geval waarin Frits Huis er blijkt van geeft absoluut niet in een college te passen. Overigens, waar is die lokale omroep nodig voor? Omroep Flevoland bericht heel goed over Almere. Zo'n amateurzender is overbodig en zonde van het geld. En als het toch zo nodig moet geef die subsidie dan aan Omroep Flevoland om meer Almere nieuws te verzorgen, dan gebeurt het ten minste professioneel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert