Gemeente tevreden over reïntegratietrajecten

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder is tevreden over de resultaten van de reïntegratietrajecten in 2014. Vorig jaar is voor het eerst bijgehouden of alle inspanningen om mensen weer aan het werk te krijgen, wel effect hebben.

Er werd vooral veel geld en energie gestoken in activiteiten om werklozen vaardigheden aan te leren waar de arbeidsmarkt om vraagt. Maar er werden ook cursussen gegeven om mensen bijvoorbeeld sociale vaardigheden aan te leren.

Van de 647 verschillende activiteiten door werklozen in Noordoostpolder zijn er 502 succesvol afgerond. In totaal hebben de reïntegratietrajecten in 2014 ruim 1,1 miljoen euro gekost. Hoeveel werklozen er precies aan betaald werk zijn geholpen, blijkt niet uit de rapportage.

reacties (4)

 • Ex leerling

   

  Compleet bullshit, dat zeggen ze om zichzelf aan het werk te houden.. Van de 12 leerlingen van ons klas in 2010 heeft niemand werk gekregen na het behalen van ons certificaat..

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Hoeveel werklozen er precies aan betaald werk zijn geholpen, blijkt niet uit de rapportage." - men is dus lekker bezig geweest, er is 1,1 miljoen verstookt, maar het resultaat is niet meetbaar. Bij de firma waar ik werk komt zo'n plan niet verder dan de shredder.

  reageer
 • Verontrustend met een kwalijke constatering.

   

  Hoezo de effecten voor de lange termijn zijn onbekend? Men doet hoog uit de torenblazen om de werklozen te activeren terwijl de uitkomst onduidelijk is.Merkwaardige van het geheel is dat men niet duidelijk aangeeft of men diploma's of certificaten kan halen. Vervolgens worden er verschillende belangen verstrengelt en vindt er werkverdringing plaats.Bijvoorbeeld de groenvoorziening ,deze is nu uitbesteed aan een bedrijf waar niet tegen te concurreren is. Het zelfde geld voor het weghalen van de dienstverlening (oud papier o.a.) bij het Goed met een dictaat.De z.g.n. Maatschappelijke bedrijven genieten de voorkeur een mooie reclame statement, maar een openmarktpolitiek word hiermee de nek om gedraaid.Het pijnlijke is dat onze burgers in lastige postie's gebracht worden omwille van dit creatieve bijstandsplan. Dat men moet zwijgen anders raakt men zijn of haar uitkering kwijt.Dit is blijkbaar de wereld die we willen. Welk dienstverlenings pakket krijgt een bijstandsgerechtigde als voorlichtingsmateriaal?Is dit open en transparant?Worden de reiskosten gecompenseerd als men werkervaring op moet doen met een bijstandsuitkering?Juist dergelijke kosten hakken erin.

  reageer
 • Peter

   

  leg me dat eens uit. Je geeft €1700 uit en je weet niet hoeveel mensen uitstromen, dus hoe effectief de maatregel is? Schiet mij maar lek

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert