"Ouderbijdrage hoogbegaafdenonderwijs kan fors omlaag"

ALMERE
De ouderbijdrage voor hoogbegaafdenonderwijs in Almere kan fors omlaag. Dat zegt Ruud Pet, directeur van Passend Onderwijs.

Ouders van hoogbegaafde leerlingen wordt nu nog 1100 euro per jaar gevraagd voor speciale lesprogramma's. Die bijdrage kan volgens Pet grotendeels worden afgeschaft door een structurele bijdrage van het Rijk van 150.000 euro.

Pet kan nog niet zeggen hoe groot de korting op de ouderbijdrage exact zal zijn. De korting gaat in met het komende schooljaar.

reacties (2)

 • .\/\/.

   

  Het is onrecht. Als je een kind met ernstige beperkingen hebt is onderwijs op aangepast niveau kosteloos (en terecht), voor hoogbegaafden is onderwijs op aangepast niveau kennelijk optioneel, een luxe waar extra voor betaald moet worden.

  reageer
 • Simpelman

   

  Helemaal eens met VV, dit noem ik discriminatie. Ik wil mijn geld terug en wel met terug werkende kracht. .

 • Jessica

   

  Eindelijk! Jarenlang was er geen oog voor kinderen die méér kunnen. Toen kwam het schoorvoetend en moesten we 2500 euro betalen per jaar per kind, nu 1100 euro en straks krijgen onze kinderen passend onderwijs binnen het reguliere schoolprogramma. Goed werk van Passend Onderwijs en de schoolbesturen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert