Motorrijder gewond bij ongeval op Gooiseweg

ZEEWOLDE
Een motorrijder uit Zeewolde is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de Gooiseweg. Volgens de politie botste de man kort voor zes uur frontaal op een personenauto. Dat gebeurde op het weggedeelte tussen bedrijventerrein Trekkersveld en de kruising met de Ganzenweg.

Volgens de politie is het ongeval waarschijnlijk gebeurd door een inhaalmanoeuvre. Onduidelijk is nog of de auto of de motorrijder aan het inhalen was. Ten tijde van het ongeval was het op de Gooiseweg erg mistig. De bestuurder van de auto, een man uit Dronten, bleef bij het ongeval ongedeerd.

In verband met politieonderzoek en opruimwerkzaamheden is het bewuste deel van de Gooiseweg in beide richtingen tot 9.30 uur afgesloten geweest.reacties (16)

 • JeeBee

   

  Ik verontschuldig mij dat mijn reactie als gekwezel over is gekomen. Maar er zijn vele wegen in den lande die heden ten dage niet meer zo aangelegd zouden worden en waarvan volgens uw beredenering het voortbestaan op den duur een misdaad is de tot doden 'kan' leiden (waarvan een advocaat de rechtmatigheid wel zou betwisten). Maar helaas is het niet mogelijk om al deze honderden (wellicht duizenden) wegen meteen aan te pakken. Overigens voel ik me zelf op de bewuste weg helemaal veilig tot het ogenblik dat de een of andere malloot een rare actie begaat (inhalen op een kruispunt bijvoorbeeld zoals ik ook al een paar keer heb meegemaakt..), de veiligheid begint mijns inziens dan ook bij de verkeersdeelnemer, niet bij de weg.

  reageer
 • Oog getuige

   

  Ja Bert, dat heb ik zeker. De bestuurder van de auto was zich overigens zeer bewust van zijn domme daad. Helaas te laat...... Maar, geloof mij, hij zal zo'n domme actie nooit voor een tweede keer doen.

  reageer
 • Andree

   

  Omdat het er gevaarlijk is. Verkeersveiligheid is voldoende motivatie en uw gekwezel doet er niet toe. De Vogelweg zou nu door regelgeving niet eens meer zo aangelegd mogen worden. Het laten voortbestaan is op den duur een misdaad die tot doden leidt.

  reageer
 • JeeBee

   

  Vogelweg? Waarom? Omdat men daar zo nodig met 100 of meer km/u wilt rijden en daarbij anderen die wel 80 km/h (of zoals landbouwverkeer langzamer) moet inhalen? Waarna je ze op de kruising met de Larserweg voor je ziet staan wachten bij de stoplichten...

  reageer
 • Bert

   

  Ik hoop dat je je hebt gemeld als ooggetuige, dit soort gedrag moet aangepakt worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andreee

   

  Gelukkig wordt het snel 2x2 banen. Dat zouden ze op alle plekken in de polder moeten doen waar de ruimte al 50 jaar gereserveerd ligt. Denk maar aan Vogelweg, Waterlandseweg en waar meer

  reageer
 • Oog getuige

   

  Ik heb het naast mij zien gebeuren, Ik rijdt zelf ook motor. Zag vanmorgen die auto eerst de vrachtwagen inhalen, daarna de auto achter mij, en ik dacht je ziet die motor toch... ik zag hem al aan komen. Maar hij ging ook mij inhalen... heb op de rem getrapt, om een uitwijk mogelijkheid te creëren, maar daar werd niet op gereageerd, met als gevolg dat er twee meter naast mij een frontale botsing plaatsvond. Het was net een foute film, maar helaas de werkelijkheid. Voor mij de reden om niet meer op de motor te stappen. Te veel narigheid nu gezien, door de onachtzaamheid van mede weg gebruikers, in combinatie met de kwetsbaarheid op een motor. En hoop dat men er van leert om, als het zo mistig is.... al rijdt er een slak voor je... nooit inhalen.... je brengt jezelf maar ook een ander in gevaar!

  reageer
 • Japioo

   

  De mist is de reden dat ik vanochtend de motor heb laten staan Heb toch de auto maar gepakt het risico was met te groot ook wetende dat bijna niemand meer met autorijden bezig is en niet meer anticipeert op omstandigheden , geldt dus voor die automobilist als het waar is van die domme inhaalactie Sterkte en spoedig herstel gewenst

  reageer
 • Rob B.

   

  Inhalen met mist en dan bedoel ik mist met een zicht van minder als 75 meter is vergelijkbaar met een poging tot doodslag. Gelukkig heeft deze motorrijder het overleeft maar helaas zijn er nog te veel "coureurs" die te laat van huis vertrekken en in de veronderstelling zijn dat ze minuten winst kunnen boeken op de openbare weg. Keep on dreaming, maar speel niet met levens van andere weggebruikers. Mijn advies: Net als met dronken bestuurders rijbewijs inleveren. Voor de goede orde, ik rij auto en motor.

  reageer
 • ik

   

  Zo dom om in te halen met deze dichte mist. is bijna poging doodslag.

  reageer
 • arie

   

  Helemaal mee eens hoor alleen zou ik vanochtend nooit inhalen wanneer er kans is op tegenliggers; er was echt heel slecht zicht. Maar inderdaad sterkte voor beide partijen in elk geval.

  reageer
 • Wielrennner

   

  Weten de bestuurders niet meer welke kant ze op gingen??? Dan is toch ook zo duidelijk wie op de verkeerde weghelft reed.

  reageer
 • Oog getuige

   

  Op dit stukje weg is 100km toegestaan, en inhalen is ook toegestaan. Het was vanmorgen erg mistig, dus werd er langzaam gereden, plus minus 70 km. De bestuurder van de auto is gaan inhalen, en heeft daarbij de motorrijder over het hoofd gezien. Zij zijn frontaal op elkaar gebotst, waarbij de motorrijder is gelanceerd. Het mag een wonder heten dat de motorrijder er levend vanaf is gekomen. Ik wens beide betrokkenen sterkte met het een plaatsje geven van dit gebeuren.

  reageer
 • kees d.

   

  dit heeft te maken met verkeersmentaliteit. sneller moeten rijden als toegestaan, inhalen als het mistig is, inhalen over een dubbel doorgetrokken belijning enz. enz. er zouden 95% minder ongevallen zijn als men zich gewoon aan de regels houdt en de veiligheid voor zich zelf en andere weggebruikers in acht neemt.

  reageer
 • Freek

   

  Was inderdaad zeer mistig vanmorgen rond die tijd. Sterkte aan de slachtoffers

  reageer
 • ik

   

  twee weken geleden al dodelijk ongeval met motor. agent op weg naar zijn werk. nu weer. beiden met mist.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert