Huurdersvereniging protesteert tegen stijgende huren

LELYSTAD
De Lelystadse huurdersvereniging Ons Belang gaat maandag 500 handtekeningen aanbieden tegen de stijgende huren. Woningcorporatie Centrada en wethouder Jop Fackeldey nemen de handtekeningen 's middags in het kantoor van de huurdersvereniging in ontvangst.

Met de overhandiging sluit de huurdersvereniging zich aan bij de landelijke campagne ‘Blokkeer de huurverhoging’ van de Woonbond. Die campagne moet politiek en verhuurders duidelijk maken dat steeds meer mensen door stijgende huren financieel in de knel komen.

Hoewel de Lelystadse wooncorporatie Centrada volgens Ons Belang een gematigd huurbeleid voert, wil de vereniging toch een signaal afgeven. Dit omdat de huren van minister Blok voor het derde jaar ver boven de inflatie mogen stijgen. De huren stijgen onder meer omdat corporaties de vanuit het Rijk opgelegde verhuurdersheffing aan hun klanten doorberekenen.

reacties (8)

 • Sandra

   

  Deze scheefwoner is blij met deze actie,1800 netto per maand is teveel vvor sociale huurwoning en te weinig om in de vrije sector een woning te krijgen. Hypotheek lukt ook niet vanwege gezondheid dus ik moet blijven scheefwonen!

  reageer
 • Pzaal

   

  Iedereen word hierdoor getroffen de mensem die het echt niet breed hebben zijn het slachtoffer. Het gaat echt nergens meer over, aan de ene kant wordt er heel hard geroepen dat ze geld over hebbe en aan de andere kant blijven die graaiers lekker iedereen kaal plukken. Wordt eens tijd dat woningbouw verenigingen worden opgeheven en alles weer terug gaat naar de staat zoals vroeger.

  reageer
 • KC

   

  Oja bijna 1.000 euro. Kopen is goedkoper, maar je krijgt geen hypotheek en zeker niet als je ouder bent dan 60 jaar. Droom maar verder.

  reageer
 • Richard

   

  Onzin daarvoor heb je de vrije sector, en daar is zat in te vinden.

  reageer
 • KC

   

  Er zijn geen andere woningen voor scheefwoners. Ook is koop vaak geen optie, omdat zij dat vaak financieel niet kunnen. .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HM

   

  Volgens mij is het de bedoeling van dit kabinet (PvdA en VVD) om de huren langzaam te laten stijgen om het scheefwonen tegen te gaan. Goedkope woningen worden nu onterecht bezet door mensen die zo'n goedkope woning eigenlijk niet meer nodig hebben. Daarom zijn er te weinig woningen beschikbaar voor mensen die ze wel nodig hebben. Mensen met een echt smalle beurs krijgen de huurstijgingen gecompenseerd via toeslagen. Op zich dus gewoon uitvoering van landelijk beleid.

  reageer
 • KC

   

  Nu is Centrada aan zet!

  reageer
 • Niek

   

  Het lijkt mij dan dat de handtekeningen beter aangeboden kunnen worden aan de landelijke politici...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert