Huurdersvereniging protesteert tegen stijgende huren

LELYSTAD • Vr 10 april 2015 | 13:25 • Vrijdag 10 april 2015 | 13:25
De Lelystadse huurdersvereniging Ons Belang gaat maandag 500 handtekeningen aanbieden tegen de stijgende huren. Woningcorporatie Centrada en wethouder Jop Fackeldey nemen de handtekeningen 's middags in het kantoor van de huurdersvereniging in ontvangst.

Met de overhandiging sluit de huurdersvereniging zich aan bij de landelijke campagne ‘Blokkeer de huurverhoging’ van de Woonbond. Die campagne moet politiek en verhuurders duidelijk maken dat steeds meer mensen door stijgende huren financieel in de knel komen.

Hoewel de Lelystadse wooncorporatie Centrada volgens Ons Belang een gematigd huurbeleid voert, wil de vereniging toch een signaal afgeven. Dit omdat de huren van minister Blok voor het derde jaar ver boven de inflatie mogen stijgen. De huren stijgen onder meer omdat corporaties de vanuit het Rijk opgelegde verhuurdersheffing aan hun klanten doorberekenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel