D66 verbetert relatie met CDA en VVD

FLEVOLAND
D66 heeft in de marge van de collegeonderhandelingen gesprekken gevoerd met het CDA en de VVD om de onderlinge verhoudingen te verbeteren. De partij doet dat op aandringen van informateur Tanja Klip, omdat de opstelling van D66 de afgelopen jaren in de oppositie slecht is gevallen bij de beoogde coalitiepartners in het nieuwe college van GS.

Het CDA beklaagde zich in de gesprekken met de informateur over de aanvallende stijl van D66, en ook de VVD vroeg zich af of de partij wel klaar is voor bestuurlijke verantwoordelijkheid.

In de zondageditie van het programma Over Flevoland Gesproken zegt Michiel Rijsberman van D66 dat hij die gevoelens heeft kunnen wegnemen, en dat de partij een goede samenwerking niet in de weg zal staan. Informateur Klip adviseerde afgelopen week de onderhandelingen te openen over een coalitie die bestaat uit VVD, CDA, SP en D66.

reacties (5)

 • Ingeweide

   

  Met D66 weet je ook precies waar je aan toe bent. Je bent gewoon nergens aan toe!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Precies: een beetje surfen op de ontevredenheid van de kiezer, en voor de rest de mysterieus gefinancierde spreekbuis van buitenlandse belangen.

  reageer
 • Menno

   

  Klopt. Met de pvv weet je zeker dat ze alleen maar boe-roepen en niks bijdragen.

  reageer
 • Karel

   

  Met pvv weet je waar je aan toe bent, met D66 is het maar afwachten

  reageer
 • Hans

   

  D66 ? veel geschreeuw in de oppositie maar zodra het pluche in het zicht komt zijn het draaikonten. Veel beloven weinig geven laat de burger van Flevoland D66 beleven. Maar altijd nog betere dan die betweters van de Poen Van De Ander partij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert