D66 verbetert relatie met CDA en VVD

FLEVOLAND • Zo 12 april 2015 | 12:05 • Zondag 12 april 2015 | 12:05
D66 heeft in de marge van de collegeonderhandelingen gesprekken gevoerd met het CDA en de VVD om de onderlinge verhoudingen te verbeteren. De partij doet dat op aandringen van informateur Tanja Klip, omdat de opstelling van D66 de afgelopen jaren in de oppositie slecht is gevallen bij de beoogde coalitiepartners in het nieuwe college van GS.

Het CDA beklaagde zich in de gesprekken met de informateur over de aanvallende stijl van D66, en ook de VVD vroeg zich af of de partij wel klaar is voor bestuurlijke verantwoordelijkheid.

In de zondageditie van het programma Over Flevoland Gesproken zegt Michiel Rijsberman van D66 dat hij die gevoelens heeft kunnen wegnemen, en dat de partij een goede samenwerking niet in de weg zal staan. Informateur Klip adviseerde afgelopen week de onderhandelingen te openen over een coalitie die bestaat uit VVD, CDA, SP en D66.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel