Gemeente koopt nieuwe containers

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder wil voor ruim een miljoen euro aan nieuwe vuilcontainers aanschaffen. Die zijn nodig, omdat alle huishoudens in Noordoostpolder eind dit jaar vier afvalcontainers krijgen. Zo moeten gft, plastic, papier en restafval in de hele gemeente beter gescheiden worden ingezameld.

De gemeente koopt de nieuwe containers zelf, omdat zij minder afhankelijk van vuilinzamelaar HVC wil worden. Dit Noord-Hollandse bedrijf verzorgt momenteel de afvalinzameling in Noordoostpolder en levert daar ook de bakken voor. Door de nieuwe containers zelf te kopen, denkt Noordoostpolder gemakkelijker naar een andere inzamelaar te kunnen overstappen, mocht de gemeente dat willen.

De raadscommissie praat maandagavond over wijzigingen in de afvalinzameling in Noordoostpolder.

reacties (17)

 • arie

   

  Nee daar slaat hij ook de plank volkomen mis. Ik ben al bijna 25 jaar werkzaam (voornamelijk) als adviseur in de afvalbranche bij grote bouwbedrijven en industriële bedrijven en al sinds begin jaren 90 is de enige kans op verwerking voor asbest het in de grond brengen en afdekken wat ook de duurste manier is. Op zich is er niks mis met asbest en soortgelijke producten maar het moet blijkbaar uit de maatschappij verdwijnen en je kan het 100x bij de rest van het afval stoppen maar verbranden zal het echt niet dus het zal nergens verdwijnen tussen overig afval want dan zal de hele bulkpartij bij de recycling of verbranding worden afgekeurd en dat is nog duurder. Ik sta uiteraard open voor een betere mening want daar kan ik meer geld mee verdienen maar ik heb geen behoefte aan het lezen van populistische onzin.

  reageer
 • Tsja

   

  Nou Arie, Peter heeft in dit geval van asbest wel degelijk gelijk.

  reageer
 • Snugger

   

  Hoe denk je dat het er uitziet als het waait en je hebt losse zakken met plastic langs de weg liggen? Dat is een nog groter zootje!

  reageer
 • Gelukkig ?????????8

   

  Nu kunnen we allemaal een zorgwoning aanvragen! Krijgen we meer ruimte bij de woning om de containers te plaatsen. Maak toch gewoon ondergrondse containerplaatsen in de wijk, inplaats van al die containers die geen plek krijgen.

  reageer
 • Ikke

   

  maar even zonder gekheid... Ik zit helemaal niet te wachten op nog 2 containers op m'n oprit! Staan er straks 4 op een rij... Je eigen milieustraat voor de deur!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cock

   

  Leuk als het waait en de containers staan aan de weg ,zal een mooi zooitje worden.

  reageer
 • Bart

   

  Peter's reactie is een mening. Jouw reactie is niet inhoudelijk maar op de man gespeeld. En dat is nu net PVV gedrag...

  reageer
 • Mh

   

  ach ja... Mag ik ook huur vragen aan de gemeente voor de huur van de grond waar hun eigendommen op staan?

  reageer
 • Feijenoord

   

  Kan de gemeente iemand verplichten om vier containers in zijn tuin te zetten? Als je het papier en het plastic metjes afvoert naar de milieustraat heb je toch aan de rest- en gft-container genoeg?

  reageer
 • arie

   

  Als je ergens totaal geen verstand van hebt dan kun je beter je mondje houden. Wat een PVV-achtig gedrag is dit zeg!

  reageer
 • peter

   

  Wat een ellende al dat gescheiden afval verzamelen. Gaat het net zo als met asbest, dit moet goed worden ingepakt, maar breng je het bij de stort wordt het in een vuilcontainer geflikkerd. Besteed het miljoen aan de zorg voor ouderen, die hebben er jaren voor plat gelegen..

  reageer
 • Zorgmedewerker

   

  weer 1 miljoen zomaar eruit omdat Zij onafhankelijker willen zijn...misschien moet die 1 miljoen maar naar de zorg zodat Wij straks ook later beter behandeld worden zoals nu. schaam je gemeenteraad noordoostpolder!

  reageer
 • kritiesj

   

  Ja hoor, we hebben nog wel een miljoen ergens op een bankrekening. Geld zat binnen de gemeente Noordoostpolder. Maar even voor de goede orde. Gaat wethouder Poppe hier niet over. Die kocht ook zo maar eens ondergrondse containers die later niet gebruikt werden. Laat eerst de gemeente maar eens openbare aanbesteding doen voor deze containers. Ik weet ook nog wel een leuk adresje. Zit er ook nog wel wat aan vast voor degene die ze regelt.

  reageer
 • bert

   

  leuk al die plastic zooi in je tuin.....

  reageer
 • jan.nop

   

  welke tijd gaat er overheen voordat we na deze mega uitgave "winst" gaan maken? Twee weken voordat in de NOP besluit genomen werd om plastic apart in te gaan nemen, werd een onderzoek bekend gemaakt dat plastic gewoon in algemeen afval laten zitten en later scheiden , een stuk goedkoper is dan wat nu gebeurt. Maar ja, gevoel is niet in geld uit te drukken, dus wanneer we nu allemaal de tuin opofferen voor de batterij containers en dan de keuken uitbouwen om daar ook scheiden voor te berijden dan gaat helemaal goed komen met de NOP.

  reageer
 • HM

   

  Ach die politici. Als ze niet al die plannetjes met belastinggeld uitvoerden, zou je het bijna schattig vinden......

  reageer
 • Albert

   

  Goed idee dat iedereen er nog een paar containers bij krijgt. We hebben in de meeste tuintjes plek zat om die dingen te plaatsen en we betalen ook nauwelijks wat voor het afval ieder jaar in de polder. We gaan graag weer aan het werk om het afval nog beter te scheiden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert