'Provincie moet regels voor windmolens handhaven'

ESPEL • Di 14 april 2015 | 17:08 • Dinsdag 14 april 2015 | 17:08
De provincie Flevoland moet de regels handhaven bij de bouw van de windmolens in Espel. Dat vindt Henk Hoving uit het dorp.

Op de nieuwe masten zijn knipperende lichten aangebracht om te voorkomen dat kleine vliegtuigen tegen de wieken botsen. De lichten zijn op grote afstand te zien. Volgens Hoving staat in de vergunning dat de lichten afgeschermd moeten zijn. Maar dat is tot nu toe niet gebeurd.

Een woordvoerder van de provincie zei in eerste instantie dat de toplichten in een later stadium afgeschermd zouden worden. Dinsdagochtend liet hij weten dat uit nader onderzoek blijkt dat de lichten al wel voldoende afgeschermd zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (11)

 • Swiebertje

    Wo 15 april 2015 Woensdag 15 april 2015

  En dan ook gewoon eerlijk de opbrengsten delen met omwonenden. Maar dan ook echt delen en niet ons met een fooi afkopen! De participatie is tot op de dag van vandaag gehuld in nevelen terwijl die molens dichterbij mijn woning staan dan bij de woningen van de meeste deelnemers in de wind koepel...

  reageer
 • Joop

    Wo 15 april 2015 Woensdag 15 april 2015

  TJa , het zo fijn zijn als je het eens duidelijk verteld hoe de vork in de steel zit. De bestuurders van NOP agrowind zwijgen in alle talen. Zeker als het gaat om hoeveel ze verdienen?

  reageer
 • sv urker

    Di 14 april 2015 Dinsdag 14 april 2015

  Verlichting is vreselijk. Net als het hele plan. Als er in de vergunning is opgenomen dat ze afgeschermd moeten worden moet de provincie niet zeuren en handhaven!

  reageer
 • Swiebertje

    Di 14 april 2015 Dinsdag 14 april 2015

  1500 euro bijdrage in de stroomkosten een riante bijdrage voor de overlast? Ik heb zo'n vermoeden dat Tja een van de nieuwe miljonairs achter het windpark is? Lastig he als mensen gewoon vragen of je je aan de regels wilt houden? De politiek in de polder zit vol boeren daar hoeven we niks van te verwachten dan maar de media opzoeken.

  reageer
 • Tja

    Di 14 april 2015 Dinsdag 14 april 2015

  Voor mensen die denken dat het park een miljard subsidie krijgt, en niet weten hoe de vork werkelijk in de zit, valt er niks te winnen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bujumbura

    Di 14 april 2015 Dinsdag 14 april 2015

  Meneer Hoving, van een miljard subsidie win je het niet, die mogen alles.

  reageer
 • robert

    Di 14 april 2015 Dinsdag 14 april 2015

  Staat toch wel gezellig ook vanuit Lelystad zijn er een paar goed te zien.

  reageer
 • HH

    Di 14 april 2015 Dinsdag 14 april 2015

  Inderdaad! De gemeente NOP is nl. gek op kunstwerken met gekleurde lichtjes...

  reageer
 • De ingenieur

    Di 14 april 2015 Dinsdag 14 april 2015

  Die markeringslichten kunnen toch standaard met een lage afschermingsrand voorzien worden waardoor het licht op maaiveld niet zichtwaar hoeft te zijn? Hoe moeilijk kan dit zijn? We mogen nog van geluk spreken dat de lichten alleen op de mast zitten en niet aan de wieken.

  reageer
 • Rick

    Di 14 april 2015 Dinsdag 14 april 2015

  Man, man, man... "Als je naar je eigen woning rijdt lijkt het of je een industriegebied inrijdt..." Overdrijven is ook een vak! Vanuit oogpunt van natuur en schoonheid kan ik me nog voorstellen dat je tegen die lichtjes bent, maar deze meneer is denk ik nog niet vaak 's avonds op een industriegebied geweest. Dan vallen deze lampjes echt nog 100% mee hoor.

  reageer
 • Tja

    Di 14 april 2015 Dinsdag 14 april 2015

  Houd de beste man nou nooit eens op met zeuren? Zoals de meesten hier nu wel doorhebben zit deze meneer achter 9/10 klaagbrieven, maar wist hij deze altijd via andermans naam in de media te krijgen. Nu deze mensen ook moe geworden zijn van deze man moet hij zelf maar weer in de krant? Even een kleine situatieschets: de beste man woont maar enkele dagen van het jaar in de polder, de rest in de randstad. De beste man heeft zoals eerder gemeld een beste vergoeding opgestreken voor dit park, en meneer heeft recent de gemeente voor duizenden euros op laten draaien voor het ontwerpen van een verkeersplan aan de randwegen waar werkelijkwaar 2 van de 55mensen het mee eens waren. Kortom, moet er nog naar deze meneer geluisterd worden? Of is tijd voor een artikel over het verkeersplan van de zelfbenoemde werkgroep, om zo de geloofwaardigheid van deze groep eens recht te trekken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert