Zeewolde heft meeste precariobelasting

FLEVOLAND
In Zeewolde moet de meeste precariobelasting worden betaald van Flevoland. Die gemeente heft omgerekend per inwoner 50 euro.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Precario is een heffing die door nutsbedrijven betaald moet worden voor het gebruik van gemeentegrond, bijvoorbeeld voor het plaatsen van kabels of leidingen onder de grond. Die netbeheerders of waterleidingbedrijven kunnen de belasting doorberekenen aan hun klanten.

In Noordoostpolder hoeft helemaal geen precariobelasting te worden betaald. Almere en Urk heffen omgerekend per inwoner 1 euro, Dronten 15 en Lelystad 21 euro.


Provincie


Landelijk


reacties (4)

 • Bertus

   

  Veeeeel te weinig nog. Als je ziet hoe de boel achtergelaten wordt als de heren geweest zijn, schandalig gewoon. En wie loopt er weer achteraan om de boel op te knappen? Precies de gemeente die weer een ander bedrijf inhuurt om de boel te herstellen. En raad eens wie dit betaald.... precies.

  reageer
 • Kaassie

   

  dan toch liever uit jouw vestzak, zo naar mijn broekzak. Er is nog wel wat te verdelen.

  reageer
 • KC

   

  Lelystad en Zeewolde mogen wel een voorbeeld nemen aan de NOP, Almere en Urk. Deze hoge precario komt hoofdzakelijk dat de heffing voor het waterleidingbedrijf het rechtstreeks doorberekend aan haar klanten.

  reageer
 • SJP

   

  Vestzak, broekzak... belasting betaal je toch als burger

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert