Realisatie logistiek centrum DistriZorg duurt nog jaren

ALMERE
De realisatie van het nieuwe logistieke centrum DistriZorg voor de regio Almere kan nog wel jaren duren. Dat laat een woordvoerder van het project weten. Het is moeilijker te realiseren dan gedacht.

DistriZorg is een programma van het Economic Development Board Almere (EDBA). In mei 2013 tekenden zeven bedrijven in de zorglogistiek een intentieovereenkomst voor een samenwerking van twee jaar. Doel was om voor zorginstellingen en ziekenhuizen de inkoop, opslag en distributie van producten te gaan verzorgen. Hierdoor zouden de instellingen 20 procent op hun budget hiervoor kunnen besparen.

Volgens een woordvoerder staan de partijen hier nog wel positief tegenover, maar is het moeilijk om dit snel van de grond te krijgen. Bijvoorbeeld omdat zorginstellingen nog lopende contracten met distributiebedrijven hebben.

Inmiddels zijn er nog vijf bedrijven bij het project DistriZorg betrokken. Zij bekijken nu ook hoe zij samen de distributie van zorgproducten naar patiënten thuis efficiënter kunnen regelen. De EDBA steunt het programma door een projectleider te leveren.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert