Fietsbank voor kinderen zonder fiets

LELYSTAD
In Lelystad is een zogenoemde Fietsbank opgericht. Die is bedoeld voor kinderen en jongeren die geen fiets hebben, omdat hun ouders dat niet kunnen betalen. Zij kunnen dan bij de Fietsbank één lenen.

Om dat mogelijk te maken zamelt de Fietsbank tweedehands fietsen in en knapt ze op. Dat doet ze in samenwerking met onder meer kringloopcentrum Het Goed, Het Repair Café en fietsenmakers in Lelystad.

Tot nu toe zijn er zes fietsen opgeknapt. Op 26 april wordt de eerste Fietsbankfiets feestelijk overhandigd.

reacties (6)

 • Peggy Lenaerts

   

  Onze Fietsbank in Maastricht bestaat 14 Juni 1 jaar! De mensen moeten kunnen overleggen dat ze onder het minium zitten en /of bewindvoering! Bij ons zijn de regels..4 uurtjes mee werken in de winkel en dan kun he fiets verdienen voor het hele gezin!En om aan ons inkomen te komen,verkopen wij fietsen aan Studenten!Iedere fiets,ongeacht welke kosten 50€! Heel veel sukses!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "de gefortuneerde elite" - wat heerlijk om een categorie mensen te hebben die in onze geseculariseerde wereld de plaats van De Duivel overgenomen hebben.

  reageer
 • Barbara

   

  Je kan er ook anders over gaan denken @ Olfie.. Voordat het armlastige kind van de rekening op haar tijdelijk toebedeelde fietsje kan stappen zal er eerst een belastingaangifte, salaris-, of uitkeringsstrook, rijbewijs, ziektekostenverzekering etc wel moeten worden overlegd. Is er nou niemand van de gefortuneerde elite in dit dorp die zo'n kind een fiets kan geven? Zijn alle partijen meteen van al die vernederende en controlerende bureaucratie ook af..

  reageer
 • Olfie

   

  Gaat steeds meer de moeite lonen om te doen of je geen geld hebt. Nu nog een sigarettenbank!

  reageer
 • Barbara

   

  Geweldig! Maak het goed bekend bij de mensen die misschien niet zo 123 aan durven te kloppen en die dit nieuws niet lezen. Bij sociale diensten o.a. dit initiatief melden. Of is dat al gebeurt?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • arja

   

  Niet zo maar een fietsbank, maar een eerbetoon aan Theo Verlaan, gedreven fietser, die vorig jaar aan ALS overleed. Zelf knapte hij heel wat fietsen op voor kinderen die zelf geen fiets hadden. Dat initiatief krijgt nu een vervolg in Lelystad...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert