Expert onderzoekt administratiesysteem gemeente

DRONTEN
Een expert bekijkt woensdag het administratiesysteem van de gemeente Dronten. Aanleiding is de bizarre lijst die Drontenaar Cees Beers kreeg, toen hij vroeg wie zijn persoonsgegevens heeft gekregen.

Volgens de lijst zouden 18 verschillende advocatenkantoren zijn gegevens hebben opgevraagd vanwege een echtscheiding, terwijl Beers zegt al 41 jaar gelukkig getrouwd te zijn. Ook een verblijfsvergunning, faillissementsaanvragen en zelfs een overlijden in het buitenland stonden vermeld.

Bij navraag kreeg Beers van de gemeente te horen dat de lijst moest kloppen. Nu wordt er toch onderzoek gedaan naar de zaak. De uitkomsten daarvan worden volgende week bekendgemaakt.

reacties (13)

 • Cees

   

  Het verzoek tot aanvraag komt van de gemeente maar dit terzijde. Als je bij de gemeente dronten niet op een normale manier een vraag kan stellen dan moet je dat doen via een procedure. Een procedure houd in dat als men niet op tijd antwoord de wet voorschrijft dat er een dwangsom verschuldigd is dit om te voorkomen dat men niet antwoord. Tevens moet ik u er toch op wijzen dat een verzoek in dienen bij het bevoegd gezag als sinds onze grondwet 1815 een grond recht is het zgn recht op petitie. Als er ambtenaren zijn die deze grondwet willen wijzigen dan raad ik hun aan hier een voorstel te doen tot wets wijziging zodat de gemeente zelf kan bepalen wie wel en wie niet een verzoek mag indienen. Tevens ben ik niet degene die de lijst heeft gemaakt maar de gemeente Dronten als je nagaat wie allemaal deze lijst van te voren heeft gezien en iedereen dit goed keurt moet je afvragen wie ligt te slapen. B&W heeft deze lijst goedgekeurd gezien hun handtekening De bezwaren commissie heeft het goed gekeurd Hoofd van de Afd Publieke Zaken heeft deze lijst goedgekeurd De Advocaat van de gemeente Dronten heeft deze lijst goedgekeurd Dat iedereen zomaar toegang heeft tot je medische gegevens vind je ook goed? En Smalligerland Ja de wet dit schrijft dit voor. Maar goed je vind in die zaak dat een dove geen toegang mag hebben tot openbare stukken zoals raadstukken of wel? Iets wat dus niet op papier staat maar wel op audio wat een dove dus niet kan horen die wil je ook uitsluiten van deze maatschappij? Ik dus niet , maar goed geheel andere discussie toch? Teven de media werd pas ingeschakeld door dat gemeente mij meedeelde dat ik met al deze zaken te maken had , en dit normaal vond. Toen was het voor mij een punt dit kan zo niet langer

  reageer
 • Hans

   

  De gemeente heeft al gauw de buik vol van mensen zoals Frank Patat en Beers. Het probleem is dat de gemeente niet om kan maar vooral niet wil gaan met het Nederlandse rechtssysteem. De burgemeester aan kop van het college bepaalt de wet in het koninkrijkje Dronten. Groot gelijk van het college want jullie zijn door de burgers gekozen dus mag je als college de baas spelen en je eigen rechtsregels bepalen.

  reageer
 • anoniempje

   

  Het probleem bij de gemeente Dronten is dat het management geen info van eigen medewerkers aanneemt maar als een dure externe iets roept dan is het in eens wel waar. Gebrek aan interne controle en verziekte werksfeer

  reageer
 • Kaatje

   

  En wat wordt de volgende stap van dhr Beers: dmv het aanvragen van een vergunning tot wijziging van de woning in bedrijfspand (zie Flevopost 15-4-15) aan te tonen dat hij legaal woont in zijn bedrijfspand? Of weer een gemeente bestoken met aanvragen gebaseerd op de wet openbaarheid van bestuur en dan cashen wanneer een gemeente niet op tijd kan antwoorden? Zie gemeente Smallingerland: € 1260.- ontvangen in 2012. Natuurlijk moet de gemeente Dronten zorgen dat het de juiste informatie verstrekt, maar om dan de media in te schakelen? Had dit niet opgelost kunnen worden middels gesprekken? Maar misschien hebben ze bij de gemeente hun buik wel vol van deze meneer?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Beetje katten op overheid en ambtenaren is altijd lekker, nietwaar. Je moet je superioriteitsgevoel ergens vandaan halen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mike

   

  Wie voor de kosten moet opdraaien is wel duidelijk: de gemeente. Of wilde je soms dat meneer Beers zelf moet gaan betalen om 'zijn' door de overheid verzamelde en gegevens in orde te maken?

  reageer
 • RD

   

  Uiteraard moet er weer een echte expert van buitenaf langs komen die heeft de gemeente blijkbaar niet in dienst !

  reageer
 • IK

   

  Is er al bekend wat deze expert gaat kosten en wie moet voor die kosten opdraaien?

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Niets aan de hand met dit college,mensen niet klagen maar dragen!

  reageer
 • hans van veen

   

  het wordt echt tijd voor een real live soap over de gemeente dronten,kom op B en W nu echt tijd om op te vertrekken.

  reageer
 • dronten

   

  Wat gaat er nu allemaal boven water komen aan verrassingen. Bewoners van de gemeente dronten wachten geduldig af.

  reageer
 • Rob

   

  Ik ben benieuwd welk verhaal de burgemeester nu weer verzint voor dit debacle. Wie verstuurt nu zo'n lijst? Elke huisvrouw kan zien dat de lijst niet klopt. Ambtenaren ga je schamen!

  reageer
 • Hans

   

  Typisch geval van het kan in Dronten. Helaas wederom de trieste constatering dat van de administratie en interne controle op de gegevens werkelijk niks klopt! Dronten artikel 12 gemeente. Ik snap niet dat de provincie als toezichthouder hier geen opmerkingen bij plaatst.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert