Kleinere versie Flevokust nog niet zeker

LELYSTAD
Het is nog geen uitgemaakte zaak dat een kleinere variant van het bedrijventerrein Flevokust er komt. Dat bleek dinsdag in de Lelystadse gemeenteraad tijdens bespreking van de nieuwste versie van het plan.

De afspraak is dat de provincie een buitendijkse haven en de gemeente een binnendijks bedrijventerrein ontwikkelt. Omdat de risico's van een bedrijventerrein van 21 hectare te groot zijn, wil de gemeente beginnen met een stuk van 7,4 hectare.

GroenLinks en de PvdA vinden het financiële risico van 1,9 miljoen euro nog steeds fors. Ook willen zij garanties dat er geen vervuilende bedrijven komen.
VVD en CDA zijn voor Flevokust. Het CDA vindt dat al gedane investeringen zo kunnen worden terugverdiend. De raad praat in mei verder over Flevokust.

reacties (2)

 • KC

   

  Dit is geld weggooien. Je moet alle toegangswegen en infrastructuur aanleggen en dat voor 7,4 ha. Als het niet goed loopt dan ben je wel heel veel geld kwijt. .

  reageer
 • frits

   

  En wat vindt de Inwonerspartij (en LEUC)? Die was - terecht gezien de financiele risico's - in het verleden helemaal tegen. Lijkt mij dat ook de SP niet voor zo'n risicovol prestigeproject moet zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert