Zaalvoetballers geschorst voor betrokkenheid vechtpartij

URK
Zaalvoetbalvereniging ZVV Urk heeft enkele spelers geschorst, omdat ze zaterdagavond betrokken waren bij de knokpartij aan de Harderbank op Urk. Dat meldt ZVV Urk op haar website.

De knokpartij ontstond tijdens een verjaardagsfeest met zo'n 50 jongeren.
De KNVB-commissie van ZVV Urk buigt zich over de zaak en zal verdere stappen tegen de spelers nemen. Om hoeveel spelers het gaat, is onduidelijk. Zij hebben volgens ZVV Urk door hun onbezonnen acties veel mensen schade toegebracht en de vereniging betreurt dat zeer.

Op beelden van de knokpartij is onder meer te zien dat één van de betrokken jongeren de sponsorkleding van de club ZVV Urk draagt. De knokpartij ontstond zaterdag tussen feestvierders en buurtbewoners vanwege geluidsoverlast.

reacties (13)

 • Swiebertje

   

  Ik zeg toch niet dat er ellende is? Alleen dat je weet dat als je zo'n team sponsort dat je kleding dan de hele dag gedragen wordt, ook in de kroeg. En in het verleden waren er best teams die niet zo'n beste reputatie hadden, kraaiennest bij. En ik zeg ook niet dat ik of wie dan ook vroeger nooit fouten maakte. Maar de zvv kan niet zonder zijn sponsor en dan moet je niet landelijk in het nieuws komen met dit soort taferelen.. Dat is gewoon vervelend maar goed uiteindelijk moeten we het niet groter make dan het in en na wat gesprekken zullen deze gasten vast wel weer mogen spelen.

  reageer
 • beernd

   

  helemaal mee eens kramer..gaat idd nergens over..de bestuursleden zijn of waren vroeger net zo..en swieber wat doe je negatief over het hobbyvoetbal. daar is nooit ellende

  reageer
 • kramer

   

  Het is toch een zaalvoetbal vereniging en geen kerk genootschap? Zolang je je op het veld goed gedraagd heeft een vereniging er toch niets mee nodig wat je buiten het veld doet?

  reageer
 • Swiebertje

   

  Kramer dat is een niet te vergelijken. We hebben het hier niet over een hobbyvoetbalteam waarvan de sponsor weet dat de helft in teamkleding zaterdags in de barren loopt. Het gaat hier om (reserve) spelers van ons top zaalvoetbalteam waarvan spelers toch een voorbeeldfunctie voor de (nog jongere) jeugd moeten vervullen. Als ze er bewust voor kiezen zich als speler te profileren door in hun vrije tijd deze te dragen moet je ook de consequenties accepteren.

  reageer
 • kramer

   

  Vindt het een beetje een politiek correcte reactie om de sponsor uit de wind te houden. Ik snap best dat die sponsor en zvvu hier van balen maar gaat ZVVU dan vanaf nu alle dwalingen van alle leden bestraffen? Belasting fraude gepleegd en lid van ZVVU?: schorsing. Met drank op achter het stuur en lid van ZVVU?: schorsing. Lijkt me een doodlopende weg. Ik zou zeggen: schoenmaker hou je bij je leest of in dit geval: broodbakker hou u bij u deeg. ZVVU heeft wel vaker van die ondoordachte reacties want de sponsor verkoopt er geen puddingbolletje minder om en als je er voor de rest geen aandacht aan had besteed was het zo over gewaaid.. (by the way, ieder normaal denkend mens snapt toch dat die sponsor hier niets mee te maken heeft) Ieder weekend loopt het uitgaansleven vol met sponsor jasjes en nu is het in eens, zogenaamd, een probleem.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • teun zwets

   

  Als je in je vrije tijd kleding van de sponsor draagt lijkt me van wel. Die breng je met deze hersenloze actie behoorlijk in diskrediet!

  reageer
 • Kaassie

   

  Beetje raar: in je vrije tijd knokken en dan mag je niet meer voetballen. Of staat er in het aanmeldingsformulier van de club: gij zult niet in uw vrije tijd knokken?

  reageer
 • Swiebertje

   

  Terecht zeker omdat een van die jongetjes ook nog in sponsorkleding liep. Vraag me sowieso af waarom dat nodig is in je vrije tijd maar zal wel compensatie gedrag zijn.

  reageer
 • UK

   

  Goeie actie van het bestuur. En als ze echt ballen hebben, niet meer laten voetballen voor zvvurk.

  reageer
 • Zaalvoetballer

   

  respect voor deze beslissing van het bestuur , gelijk laten zien dat ze dit gedrag niet tolereren bij de vereniging van ZVVU

  reageer
 • Eddy

   

  Bestuur met ballen...voorbeeld stellen in dezen lijkt mij een goede keuze. Respect!

  reageer
 • Koffer

   

  Volgende keer eerst de voetbalkleding uit in plaats van stoer met de naam van de Kof rondlopen en je niet normaal kunnen gedragen.

  reageer
 • sjazam

   

  Goed zo, nooit meer laten voetballen in de zaal en op het veld. Nog nat achter z'n oren.. De snotaap...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert