Jongen van 11 zwaargewond bij ongeval

BANT
Bij een ongeval op kruising van de Klutenweg met de Banterweg in Bant is woensdagochtend een 11-jarige jongen uit Bant zwaargewond geraakt.

Volgens de politie werd de jongen op zijn fiets aangereden door een auto. Personeel van een traumahelikopter heeft medische assistentie verleend. De jongen is met zeer ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De Banterweg is na het ongeval een tijd lang afgesloten geweest voor het verkeer. Er wordt nog onderzocht wat de oorzaak is van het ongeval. De automobiliste, een 34-jarige vrouw uit Rutten, raakte niet gewond.

reacties (10)

 • Barbara

   

  Weet iemand hoe of het nu met het jochie gaat? Dat lijkt me het allerbelangrijkste nieuws.

  reageer
 • J C

   

  Het ongeluk gebeurde voor mijn neus, ik zat in de bus toen dit ongeluk gebeurde en heb ALLES zien gebeuren. Ik heb bij het fietsertje de directe eerste hulp verleend en 112 gebeld. Hoe sneu het ook is, maar dit is NIET de schuld van de automobilist geweest! Dit jongetje stak de weg over, terwijl hij de auto duidelijk aan heeft zien komen. De auto reed ook duidelijk niet te hard. De automobiliste had zelf ook twee jongere kinderen in de auto zitten. Niet meteen oordelen mensen!

  reageer
 • Met respect!!

   

  Inderdaad ,de weg is daar ruimschoots overzichtelijk alleen kun je geen enkele afleiding veroorloven. Dat wil niet zeggen dat het ook nu plaats heeft gevonden. Wel moet ik opmerken ,nu net nog geen jaar geleden het asfalt vernieuwt is en de weg wat breder is geworden jammer genoeg het verkeersgedrag aanzienlijk is veranderd!! Bant richting Lemmer staan hier en daar waarschuwings borden dat er fietsers kunnen oversteken.Een oproep.///// Aan de provincie en gemeente ?? Juist deze borden mogen wel groter en langs de gehele N718 staan!! Nogmaals heel veel sterkte voor de betrokkenen!

  reageer
 • henk

   

  Ik rij daar heel vaak op de weg en ik zag altijd als je op de weg rij moet ieder persoon goed bij de weg zijn en niet met ander dingen aan de gang zijn Hoop voor de twee personen dat het goed komt en dat ze er goed uit komen. Beterschap

  reageer
 • Dick

   

  Inderdaad, hoe hard of langzaam je ook rijdt als automobilist, als iemand zonder uit te kijken over steekt dan ben je als automobilist altijd te laat. Maar bij de goegemeente heeft de automobilist het altijd gedaan. Ik wil die genen die weer roepen "speed kills" nog wel eens zien op de weg. 100% kans dat ze dingen doen die vele malen meer "gevaarzettend" zijn dan harder dan de toegestane snelheid rijden. Voor de jongen, heel veel succes met herstellen, voor de overige betrokkenen, veel sterkte bij het verwerken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gelukkig. Ook een zinnige reactie! Heel veel sterkte aan alle betrokkenen.

  reageer
 • Met respect !!

   

  Inderdaad geen conclusie,maar er wordt door verschillende bestuurders verschrikkelijk hard gereden!!

  reageer
 • John van Slooten

   

  Waarom wordt hier impliciet verondersteld dat deze mevrouw te hard heeft gereden? Volgens een personeelslid van mij stak het kind de weg over en was het ongeluk niet meer te vermijden. Volgens mij het zo in dit land dat je onschuldig bent totdat het tegendeel is bewezen. Het is tragisch en verschrikkelijk, voor de ouders van het kind maar ook voor de vrouw die het kind aanreed. En laten we ook de jonge getuigen niet vergeten: de jeugd die het heeft zien gebeuren en de kinderen van de chauffeur die zij bij zich had. Het is voor iedereen een traumatische gebeurtenis waar gepaste terughoudendheid bij op zijn plaats is.

  reageer
 • Realist

   

  inderdaad verschrikkelijk. Maar ga geen conclusies trekken als je het verhaal niet weet. Ik wens het jongetje de rest van de familie maar ook de automobiliste heel veel sterkte

  reageer
 • Automobilist en fietser al bijna 40 jaar op de Banterweg

   

  Ontzettend veel sterkte aan de ouders en familie van deze jongen. Het is hartverscheurend ,onbegrijpelijk de wereld staat stil. Helaas is de flitscamera juist op die plek weggehaald ,een teken aan de wand. Het versnellen op de Banterweg en Lemsterweg is niet ongebruikelijk het is kwalijk een enkele drempel aan te treffen in deze racebaan. Kinderen kunnen niet veilig oversteken terwijl het zicht ruim aanwezig is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert