"Kans klein dat Z-85 is geramd door vrachtschip"

URK • Wo 15 april 2015 | 11:33 • Woensdag 15 april 2015 | 11:33
Volgens het Belgische ministerie van Mobiliteit en Vervoer is de kans klein dat de kotter Z-85 Morgenster is geramd door een vrachtschip. Dat zegt een woordvoerder in reactie op berichtgeving van de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Die meldt dat er een anonieme tip is binnengekomen bij de scheepvaartpolitie waarin wordt gesteld dat de kotter is overvaren door een 130 meter lang vrachtschip. Volgens de woordvoerder van het ministerie is deze tip al langer bekend en ook al meegenomen in het onderzoek naar de oorzaak van het noodlottige ongeval.

Binnenkort is er opnieuw een expeditie naar de gezonken kotter. Dan gaan duikers op zoek naar schade aan het schip. Door de schade te linken aan andere gegevens en gevonden voorwerpen, hoopt het ministerie de oorzaak te achterhalen. Bij de scheepsramp kwamen vier opvarenden om het leven; een Belg, een Portugees en twee Urkers.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel