Vrouw krijgt rijbewijs niet terug

LELYSTAD
Een vrouw uit Lelystad, die bij een corrupte examinator was geslaagd, krijgt haar rijbewijs niet terug. De vrouw heeft de rechtszaak die zij tegen het CBR had aangespannen verloren.

De examinator heeft bekend dat hij tegen betaling kandidaten liet slagen. Zes rijscholen zaten in het complot. Het CBR heeft van 197 kandidaten het rijbewijs ingetrokken, onder wie de vrouw uit Lelystad. Het CBR vindt het erg verdacht dat de vrouw nadat ze zes keer was gezakt bij een goede rijschool, is overgestapt naar een rijschool die speciaal voor de fraude was opgericht. Ook reed de vrouw af in Akersloot, verdacht ver van haar woonplaats.

De bestuursrechter in Utrecht stelde vast dat er voldoende aanwijzingen waren om het rijbewijs van de vrouw in te trekken.

reacties (8)

 • Hendrik...

   

  Ach wat zegt een rijbewijs? Dat je de grondbeginselen van het samen gebruiken van de weg hebt geleerd en kennelijk met een voldoende geslaagd bent. Echt autorijden leer pas door het te doen. Maar er zijn helaas genoeg voorbeelden in je eigen omgeving die duidelijk maken dat mensen die al lang hun rijbewijs (legaal) hebben, nog steeds niet kunnen rijden.

  reageer
 • Lely...

   

  Wanneer je examenvrees hebt, kan je een speciale cursus volgen bij de ANWB. Kost wel meer, maar dan heb je ook wat. Blijft raar/verdacht dat je zoveel kilometers van je woonplaats gaat afrijden na 6X gezakt te zijn. Vroeger kon je op Aruba of in de V.S. je rijbewijs halen en omzetten naar NL. Zelf heb ik mijn rbw gehaald in het leger. Dienstplicht hadden we toen nog.................

  reageer
 • ED

   

  Er zijn ook mensen die puur door zenuwen niet slagen! Dat zegt dan dus niets over het wel of niet kunnen rijden.

  reageer
 • Ruud

   

  Dit gebeurt met regelmaat in nl Er zijn er heel wat met geen eerlijk rijbewijs Hier word grof geld aan verdient

  reageer
 • mij

   

  de rijscholen die hier aan mee gewerkt hebben moeten ook oer direct gestopt worden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • joost

   

  Ook de personen, zoals deze vrouw, berechten. Zij ging willens en wetens zonder goed chauffeurschap de wegen op. Straks was er wat gebeurd.. ongelofelijk wat een attitude heeft zij door nog in beroep te gaan ook!!

  reageer
 • Karel

   

  Gaat nu waarschijnlijk zo de weg op. En kan misschien wel beter rijden dan u of ik, want als je zes keer examen hebt mogen doen, heb je veel rijervaring. Alleen is de examinator het dan niet geheel met je rijstijl eens.

  reageer
 • William

   

  En terecht! Wie denkt ze wel niet voor de gek te houden. Was waarschijnlijk niet voor niets dat ze haar rijbewijs niet kin halen. Weer een gevaar van de weg. Hupseflups!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert