Echo-onderzoek thuis dankzij tablet

ALMERE
Henna Tuinfort uit Almere is de eerste huisarts in Nederland die een nieuw mobiel echo-apparaat in haar praktijk gebruikt. Het apparaat ziet er uit als een iPad.

Het is ontwikkeld om vast te stellen waar buikklachten uit voortkomen, bijvoorbeeld nier- of galstenen of dat het om onschuldige klachten gaat. Ook wordt het apparaat gebruikt bij onderzoeken tijdens een zwangerschap.

Het voordeel van dit systeem is dat patiënten die slecht ter been zijn niet naar de huisarts of naar het ziekenhuis hoeven. Het apparaat is klein. De huisarts kan het gemakkelijk meenemen naar patiënten.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Ja, ook dat is een DBC...klikkerdeklik factuur!

  reageer
 • Barbara I

   

  Heel veel mensen hebben nauwelijks meer een eigen lichaamsgevoel, laat staan enig kennis daarover.Zij worden steeds afhankelijker van wat anderen op hun apparaatje voor ze bekijken.Ze hebben liever, als het toch al te laat is, een echootje thuis op de bank, zoals diezelfde bank ook lekker zit met chips en bier voor de TV. Meestal komen huisartsen de laatste jaren niet meer op huisbezoek, of er moet hele erge hoge nood zijn. Nu gaat dat wellicht veranderen? Het gros van de zieke lezers hier zal dat wel het toejuichen.

  reageer
 • Arja

   

  Henna!! Geweldige ontwikkeling voor de patiënten in je praktijk!

  reageer
 • mark

   

  dit is vooruit gang, hopelijk gauw door andere artsen ook in gebruik.

  reageer
 • nnn

   

  Hoppa dit is ook almere hoera ! Ach ja dan heeft niemand iets te zeggen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert