'Ook haperende hartapparatuur in Flevolandse ambulances'

FLEVOLAND
De hartapparatuur in Flevolandse ambulances zou ook haperen, net als in ziekenauto's in Gelderland.

De problemen doen zich voor in de zogeheten Zollmonitoren die gebruikt worden voor hartbewaking en het meten van de bloeddruk. De monitor kan contact leggen met ziekenhuizen in de regio, maar die verbinding zou soms niet werken waardoor geen informatie kan worden uitgewisseld. Dat blijkt uit een mail van de ambulanceleiding in Gelderland-Zuid die in het bezit is van Omroep Gelderland.

Het Hoofd Ambulancezorg van de GGD Flevoland bevestigt dat in Flevoland met de Zollmonitoren wordt gewerkt en dat er 'meldingen' zijn. Om wat voor problemen het gaat wil zij niet zeggen, omdat het volgens haar gaat om 'interne bedrijfsvoering'. Volgens de GGD is er geen reden tot zorg.

reacties (8)

 • Snorretje

   

  ik ben niet medisch geschoold maar ik heb genoeg gereanimeerd om te weten dat een ECG wel iets meer verteld. Daarvoor kan er altijd nog een ouderwets printje gemaakt worden. Aan de hand daarvan komt de goed geschoolde VPK al tot een aardige conclusie wat er fout gaat en kan dat doorbellen. Ideaal plaatje is natuurlijk dat het wel doorgestuurd wordt zodat de juiste spullen al klaar staan voor de cardioloog bij aankomst in het ziekenhuis. Dat het moet werken als het er op zit staat buiten kijf. Maar Omroep Flevoland lijkt de boel wel wat sensationeler te maken alsof het gehele apparaat weigert. Dat haal ik er niet uit, wel dat het op de ouderweste manier moet zoals vroeger. Filmpje maken en uitdraaien.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hoe bel je een ECG door?

  reageer
 • cirefrin

   

  Het zou wat anders zijn als het apparaat helemaal niet werkt. Bellen wel de info toch gewoon door.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, je kunt de hele cardiologie natuurlijk terug willen brengen tot het enkele criterium "hij doet het wel / hij doet het niet". Maar ik kan je verzekeren dat er méér is. En dat ook die informatie voor een patiënt van levensbelang is.

  reageer
 • Rene

   

  De monitor kan contact leggen met ziekenhuizen in de regio, maar die verbinding zou soms niet werken waardoor geen informatie kan worden uitgewisseld. Contact leggen met het ziekenhuis, hoe ? Het is algemeen bekend dat verbindingen via het openbare telefoon net kunnen haperen, vooral bij drukte en soms minder goede dekking. Het C2000 systeem (verbindingssysteem voor politie GGD en Brandweer) is daar ook niet voor ingericht.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Eensmetsnorretje

   

  Klopt snorretje, zo lees ik het ook. De communicatie valt uit met het ziekenhuis. Nou en, zolang de defi maar werkt.

  reageer
 • Snorretje

   

  Onduidelijk artikel. Eerst zouden de monitoren haperen tijdens een reanimatie en later staat er dat het alleen geldt voor de doormelding naar een ziekenhuis. Dat is net even iets minder belangrijk. Dan kan de conditie van de patient altijd nog doorgeven worden door de chauffeur/verpleegkundige tijdens het aanrijden naar het ziekenhuis.

  reageer
 • KC

   

  Dit is schrikken. Deze apparatuur moet worden vervagen door goede.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert