Rechtbank neemt meer tijd in loverboyzaak

FLEVOLAND
De rechtbank in Lelystad heeft meer tijd genomen om uitspraak te doen in de zogenoemde loverboyzaak. Daarbij zijn zeven verdachten uit Almere en Lelystad betrokken. Twee minderjarige meisjes zouden door het zevental zijn aangezet tot prostitutie met bijna 200 mannen.

Tegen de verdachten werd twee weken geleden door de officier van justitie straffen geëist tussen de één en 3,5 jaar cel. Ook wil het Openbaar Ministerie 20.000 euro van de verdachten. Dat bedrag zouden ze hebben verdiend met de prostitutie. Eén van de slachtoffers eist bovendien 13.000 euro schadevergoeding.

Normaal gesproken doet de rechtbank na twee weken uitspraak, maar in deze zaak wordt er extra tijd uitgetrokken om tot een oordeel te komen. Vrijdag 24 april wordt bekend of de verdachten schuldig worden bevonden.

reacties (1)

  • Mo

     

    Hierbij een reactie op uw artikel. Ik volg deze zaak vanaf he begin en het valt mij op dat bij de verslagen die u doet vaak de details niet kloppen. Zo was de hoogste eis 3.5 jaar en was de boete 19000. Ook was al meteen bekend dat de uitspraak op de 24 E zou zij al doet u vermoeden dat dat pas vandaag bekend is geworden. Hoe kan het dat als u verslaggever(ster) ook bij de openbare zittingen zijn hun het anders vernemen dan dat het is? Mvg

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert