Daling van aantal ww-uitkeringen

FLEVOLAND
Het aantal ww-uitkeringen in Flevoland is in maart gedaald met 2 procent. Dat maakte uitkeringsinstantie UWV bekend.

In totaal zijn er in de provincie iets minder dan 12.000 mensen met een ww-uitkering. De maand ervoor waren dat er nog bijna 12.200.

De daling van het aantal ww-uitkeringen kwam in alle sectoren voor, maar was vooral te zien in de seizoensgebonden sectoren zoals landbouw, visserij en bouwnijverheid.reacties (7)

 • Tsja

   

  Hoeveel van deze mensen zijn in de sociale dienst belandt omdat hun uitkerings periode is afgelopen?

  reageer
 • mar

   

  Als je door werkeloosheid geen dag besteding hebt, en je zou het willen doen,lijkt mij het een strak plan iets te doen binnen de maatschappij. Idd iets zoals schoffelen. Dat heeft niet met slavernij te maken maar meer met sociaal maatschappelijk aanzien. Je doet er toe, lijkt mij heel belangrijk voor veel mensen die noodgedwongen thuis zitten. Of niet?

  reageer
 • mooi gezegd amen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die 12.000 mensen zijn werkzoekenden, en geen slaven van de mensen die wel een baan hebben. Johan's voorstel lijkt me overigens prima: iedereen die voltijds werkt gaat één dag minder werken, en houdt tijd over voor andere zaken (schoffelen bijvoorbeeld voor mensen die vinden dat de perkjes van de gemeente er pijnlijk netjes bij moeten liggen). Ik denk dat het hele land er uitbundig gelukkig van zou worden, jij ook niet?

  reageer
 • Johan

   

  Of nog beter Willem, wij werkenden leveren allemaal 1 dag per week (8 uur) in zodat de werklozen weer aan de slag kunnen. Dan wil ik best voor gratis en noppes 1 dag per week bij je komen schoffelen. Lever jij dan ook 1 dag per week in en kom je voor gratis en noppes bij mij schoffelen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Suus

   

  Prima, als dat een betaalde baan is zullen ze het ongetwijfeld allemaal willen... of nee wacht ze horen dat natuurlijk allemaal gratis te doen in ruil voor de ww uitkering die ze ontvangen waar ze natuurlijk zelf om gevraagd hebben om in die situatie te zitten.Of was dat niet de strekking van je opmerking?!

  reageer
 • Willem

   

  Het viel me op dat het onkruid in het gemeente perkje weer volop aan het groeien is. Ik ben niet te beroerd om zelf de schoffel te pakken, maar wellicht is het eens leuk dat een van die 12.000 mensen langskomt om wat te doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert