Zijlstra: huishoudboekje is op orde

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde heeft het huishoudboekje op orde. Uit de jaarrekening van 2014 blijkt een positief saldo van 1,3 miljoen euro. Ook de algemene reserve van de gemeente is op peil, zegt wethouder Rein Zijlstra.

Zijlstra benadrukt dat de gemeentelijke reserve en het positieve resultaat op de jaarrekening eenmalige inkomsten betreft. Het overschot betekent niet dat de gemeentelijke belastingen omlaag kunnen.

De gevolgen van de transitie, de overheveling van zorgtaken van het rijk naar de gemeente, zijn nog niet verwerkt in het financiële jaaroverzicht.

reacties (3)

 • Gebeurd ook in Zeewolde

   

  Wat een poppenkast dit "bestuur". Blaten dat alles op orde is. Geld uitgeven als water aan onzinnige overbodige projecten zoals een blauwe diamant en een tulp eiland aanleggen. Bouwen voor leegstand zoals Bolwerk bouwen om Schepenveld te laten verpauperen enz. Maar alles is op orde. Maar mijn kinderen komen niet aan een woning want die worden weggeven aan het almaar toenemende aantal gelukszoekers. Zaken op orde noemt hij dat! Maar ook dit "bestuur" kan gewoon doorgaan met zijn poppenkast, immers "bij niet op orde", dan wordt de belastingen gewoon verhoogd onder het motto: Onvoorzien en tegenvaller etc., toch?

  reageer
 • Patrick

   

  Voor de komende jaren wordt een flink tekort verwacht. Hoezo is het huishoudboekje dan op orde?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is simpel: over 2014 is het goed gegaan. Als er in de komende jaren tekorten worden verwacht moet het beleid daarop afgestemd worden. Zodat hier over een jaar te lezen valt dat het huishoudboekje over 2015 in orde is.

 • Ger

   

  Laten we vooral alleen de tegenvallers "doorbelasten" aan de burger....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert