Gemeente stopt met startersleningen

ALMERE
De gemeente Almere stopt per 1 mei met het geven van startersleningen. Omdat het rijk daar geen geld meer voor heeft, wil de gemeente de regeling beëindigen, zo schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

De afspraak was dat Almere alleen meedoet zolang er een verdubbeling in de financiering is vanuit het rijk. Volgens de gemeente heeft de startersregeling de huizenmarkt de afgelopen twee jaar een forse impuls gegeven. Vooral in de prijsklassen tot twee ton is de markt merkbaar opgeveerd.

In totaal hebben ongeveer 450 starters in Almere via deze regeling een lening gekregen. Dat gaat in totaal om ruim 12 miljoen euro.

reacties (3)

 • Sofie

   

  Stoppen met Ibba? Dat is iets heel anders hoor! Ik bouw betaalbaar in Almere, woningbouw dus.

  reageer
 • Mark Tkenner

   

  Goede zaak. Startersleningen werken alleen prijsopdrijvend, al zullen makelaars wat anders roepen. Laat de markt zijn werk maar doen. Stel je hebt in 2004 een appartementje gekocht voor EUR 140.000 en je wilt nu een eensgezinwoning van 190.000 (die eigenlijk maar 170.000 waard is..) Je komt niet meer in aanmerking voor de starterslening en betaalt eigenlijk boven markt conform in die prijsklasse. Als de starters minder kunnen financieren zullen de verkopers langer met hun woning blijven zitten en op termijn zakken met hun vraagprijzen.

  reageer
 • michael

   

  Dus stoppen ze met Ibba. Kunnen ze weer de boel verbouwen in het stadhuis

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert